Mel Brooks, actorul in varsta de 88 de ani, a lasat in cimentul din fata celebrului Chinese Theatre din Hollywood o mana cu sase degete.

Scriitorul si scenaristul Max Brooks, fiul lui Mel Brooks si al actritei Anne Bancroft, l-a prezentat pe tatal sau, exclamand cu ironie: "Nu cumva e prea devreme?". "Actorii de comedie nu primesc niciodata recunoasterea pe care o merita la Hollywood. De cate ori a castigat o comedie premiul Oscar pentru cel mai bun film? Pana la urma, rasul este acela care ne ajuta sa traim in fiecare zi", a adaugat el.

Mel Brooks s-a prezentat la ceremonie purtand o haina alba, cravata asortata, camasa si pantaloni negri. "Doamnelor si pantofii mei, vreau sa va multumesc ca sunteti aici si ca participati la aceasta gluma minunata", a declarat Mel Brooks, cunoscut pentru comedia "Producatorii/ The Producers" (1968) si numeroase parodii reusite, precum "Tanarul Frankenstein/ Young Frankenstein" (1974), in care a jucat alaturi de colaboratorul sau preferat, Gene Wilder. "Sunt aproape onorat sa particip la aceasta ceremonie", a continuat actorul, multumind publicul pentru faptul ca a avut "curajul de a veni pentru a asista la asa ceva".

Dupa ce si-a lasat amprentele mainilor in ciment, actorul american si-a aratat palmele si a inceput sa isi numere degetele: cinci la mana dreapta si sase la mana stanga. "La ce-i foloseste al saselea deget? Il ajuta sa bata mai repede la masina de scris", au glumit fanii actorului pe Twitter.

Mel Brooks, al carui nume real este Melvin Kaminsky, s-a nascut in cartierul newyorkez Brooklyn in 1926, intr-o familie evreiasca. A debutat in acelasi timp cu Woody Allen, in "Your show of show", in anii '60, inainte de a deveni unul dintre cei mai cunoscuti regizori si producatori din anii '70, cu filme precum "Producatorii", "Douasprezece scaune", "Sei in flacari" si "Comedie muta '77".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.