Artistul care a cantat pentru prima data rock pe un stadion din America Latina cu trupa sa Soda Stereo, Gustavo Cerati, a murit la varsta de 55 de ani.

Gustavo Adrián Cerati Clark, pe numele sau complet, se afla in coma din mai 2010, in urma unui atac vascular cerebral suferit dupa un concert in Caracas, Venezuela. Cantaretul era conectat la aparatele de respiratie asistata si suport vital din 2010. Vestea mortii a fost facuta publica de spitalul unde a fost internat, printr-o scurta declaratie.

Soda Stereo sau, simplu, Soda, cum cei mai multi numesc trupa pe care Cerati a infiintat-o si condus-o, si-a dobandit celebritatea in anii 1980, in Spania si America Latina, cu un stil pop-rock armonios, distinct si imaginea eleganta care au diferentiat-o clar de alte trupe latino rock ale acelei perioade si a deschis drumul pentru noi trupe care abordau un gen muzical asemanator.

Cantareata pop columbiana Shakira si-a exprimat afectiunea fata de Cerati intr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. "Gustavo, cel mai important cantec al nostru nu a fost inca scris. Te iubesc, prietene. Si stiu ca si tu ma iubesti. Asa cum m-ai invatat, «voi folosi dragostea ca pe-un pod» ce ne va tine impreuna pentru totdeauna", a scris vedeta. Nascut pe 11 august 1959, Cerati, chitarist si vocalist, a format trupa Soda Stereo cu basistul Yeta Bosio si tobosarul Charly Alberti in 1982, in perioada in care regimul dictatorial militar al Argentinei incepea sa se prabuseasca in urma scurtului razboi cu Marea Britanie petru Insulele Falkland.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.