Trupa Metallica, rapperul Eminem si cantareata Shakira se numara printre artistii inclusi in Guinness World Records 2015, un volum care sarbatoreste implinirea a 60 de ani de la publicarea primei carti dedicate recordurilor mondiale.

Metallica a facut istorie, devenind prima trupa din lume care a sustinut concerte pe toate cele sapte continente (America de Nord, America de Sud, Africa, Europa, Asia, Australia si Antarctica) intr-un singur an. Pe 8 decembrie 2013, grupul american a sustinut un concert pentru oamenii de stiinta si castigatorii unui concurs organizat de Coca-Cola Zero la statia de cercetari stiintifice Carlini din Antarctica.

In timpul acelui concert istoric, sugestiv intitulat "Freeze ‘Em All" (parafraza dupa titlul unui album celebru al grupului american, n.r.), Metallica a interpretat 10 piese. Pentru a proteja fragilul ecosistem din Antarctica, show-ul a fost unul "silentios", intrucat rockerii americani au ales sa cante fara amplificatoare, iar sunetul a fost transmis catre public prin intermediul castilor. Miley Cyrus apare si ea in Guinness World Records 2015 intrucat este starul pop care a generat cel mai mare numar de cautari pe internet.

Eminem detine recordul mondial la categoria "cantecul cu cele mai multe cuvinte" cu piesa "Rap God", ale carei versuri sunt alcatuite din 1.560 de cuvinte, cantate de rapperul american intr-un interval de sase minute si patru secunde.

Printre ceilalti artisti inclusi in acest volum aniversar se afla Shakira, prima persoana din lume care a primit 100 milioane de "Like"-uri pe Facebook; Katy Perry, care are cel mai mare numar de admiratori pe Twitter (52.463.838); One Direction, primul grup care a ajuns pe primul loc in topul Billboard cu primele trei albume de studio ale sale ("Midnight Memories", "Up All Night" si "Take Me Home").


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.