George Clooney va face un film care are ca si subiect candalul interceptarilor telefonice ilegale din Marea Britanie, in care au fost implicati mai multi politicieni.

Pelicula "Hack Attack" este inspirata din cartea cu acelasi titlu publicata anul acesta de jurnalistul Nick Davies, in care este vorba despre interceptarea ilegala a casutelor vocale ale mai multor vedete, membri ai familiei regale britanice si victime ale unor infractiuni de catre ziaristii britanici, pentru a obtine informatii.

"(Proiectul, n.r.) are toate elementele necesare, minciuna, coruptie, santaj, si implica nivelurile cele mai inalte ale guvernului britanic si cel mai mare ziar londonez. Iar faptul ca totul este adevarat e partea cea mai buna. Nick (Davies, n.r.) este un reporter curajos si incapatanat si suntem onorati sa transpunem cartea lui pe pelicula", a spus George Clooney, citat de MEDIAFAX.

Cazul interceptarilor ilegale l-a facut pe mogulul mass-media Rupert Murdoch sa inchida ziarul News of the World in 2011 si sa renunte la o licitatie de 12 miliarde de dolari privind trustul de televiziune BSkyB, in urma scandalului public si politic si a renuntarii companiilor la a-si mai face publicitate in publicatiile detinute de Murdoch.

Persoane importante din conducerea trusturilor de presa britanice au fost arestate, iar scandalul l-a atins si pe premierul David Cameron, al carui responsabil de relatia cu presa Andy Coulson a fost fortat sa demisioneze in 2011, dupa ce s-a aflat ca stia de interceptarile ilegale pe cand era editor la News of the World.

Filmarile pentru noua pelicula vor demara in 2015, potrivit anuntului facut de compania producatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.