Vedeta de la Hollywood, Jackie Chan, va purta o ie pe 11 septembrie, la evenimentul de inaugurare a Zilelor Filmului Chinezesc din Romania.

In urma propunerii pe care Casa Romano-Chineza i-a facut-o lui Jackie Chan de a deveni ambasador cultural onorific, actorul a acceptat sa poarte o ie, pe care sa o promoveze si in alte tari din lume, ca un simbol al identitatii nationale a Romaniei.

"Poporul roman se identifica, printre altele si poate in cel mai autentic mod, prin portul sau popular, cu precadere prin cea mai reprezentativa si cea mai marcata de simboluri piesa a sa, de cel putin 2.000 de ani incoace: ia. In acelasi timp, China are una dintre cele mai vechi civilizatii din lume, compusa din state si culturi datand mai mult de sase milenii. De aceea, consider ca Jackie Chan va fi cel mai bun promotor al traditiilor si obiceiurilor romanesti, atat in China, cat si in restul lumii, in calitate de ambasador UNICEF", a declarat Ecaterina Vanea, directorul Casei Romano-Chineze. Impreuna cu Jackie Chan va sosi in Romania si actrita Ziyi Zhang, cunoscuta publicului din Romania pentru rolurile din premiatul "Tigru si Dragon", de Ang Lee, si din filmul "Memoriile unei gheise", de Rob Marshall, pentru care a fost nominalizata la premiile Globul de Aur si BAFTA.

Si ambasadorul va purta ie

La randul ei, actrita va fi numita de Casa Romano-Chineza ambasador cultural onorific al relatiilor dintre China si Romania si va purta si ea o ie la evenimentul de lansare a Zilelor Filmului Chinezesc. Ziyi Zhang este protagonista filmului "The Grandmaster", de Wong Kar Wai, una dintre cele cinci pelicule ce vor fi difuzate la Zilele Filmului Chinezesc. Una dintre cele mai apreciate actrite din acest moment in China, Ziyi Zhang a avut prima sa aparitie intr-un film american in 2001, in pelicula "Ora de varf/ Rush Hour", unde a jucat chiar alaturi de Jackie Chan. Dupa acest moment, a devenit din ce in ce mai cunoscuta, a facut parte, in 2006, din juriul Festivalului de la Cannes si s-a implicat de-a lungul timpului in actiuni filantropice, fiind una dintre ambasadoarele Jocurilor Paralimpice, alaturi de Nadia Comaneci.

Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc va fi organizat de Casa Romano-Chineza si Ministerul Culturii, in colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze din Romania si Administratia de Stat pentru Presa, Publicatii, Radio, Film si Televiziune din China, in perioada 11 - 22 septembrie, in Bucuresti, Craiova si Arad.

In Capitala, evenimentul Zilele Filmului Chinezesc se va desfasura intre 11 si 18 septembrie, la cinematograful Union, deschiderea urmand sa aiba loc la Grand Cinema Baneasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.