Cea de-a opta cerere de punere in libertate formulata de Mark David Chapman, asasinul lui John Lennon, a fost respinsa vineri de justitia americana, potrivit contactmusic.com.

Audierea a avut loc miercuri si cererea de eliberare conditionata a lui Mark David Chapman, in varsta de 59 de ani, a fost respinsa vineri de cei trei membri ai comisiei responsabile cu analizarea acestei solicitari. Anterior, vaduva lui John Lennon, Yoko Ono, le-a transmis oficialilor o scrisoare in care a cerut justitiei americane sa il tina pe Chapman in continuare in spatele gratiilor. Urmatoarea audiere a lui Chapman in vederea unei posibile eliberari va avea loc in anul 2016.

Mark David Chapman l-a impuscat mortal pe John Lennon, in fata cladirii din New York in care locuia fostul membru al trupei The Beatles, pe 8 decembrie 1980. El a tras cinci focuri de arma asupra lui Lennon, care se intorcea acasa insotit de sotia lui, Yoko Ono, in jurul orei 22.50, in fata imobilului din Central Park. John Lennon a fost declarat mort la spital, la ora 23.15, scrie MEDIAFAX.

Chapman a fost condamnat in 1981 la o pedeapsa cuprinsa intre 20 de ani de inchisoare si inchisoare pe viata. El se afla incarcerat in inchisoarea de maxima securitate Wende din localitatea Alden din statul New York. Dupa ispasirea primilor 20 de ani de pedeapsa, Mark David Chapman beneficiaza, din decembrie 2000, de dreptul de a solicita eliberarea sa din doi in doi ani. El a depus pana in prezent opt cereri de eliberare, toate fiindu-i respinse de autoritatile americane.

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr si George Harrison au format trupa The Beatles, in anii 1960, unul dintre cele mai faimoase si de succes grupuri din istoria muzicii rock, avand la activ peste 1,1 miliarde de discuri vandute in lumea intreaga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.