Fostul presedinte cubanez Fidel Castro si-a sarbatorit miercuri implinirea varstei de 88 de ani, in mod discret, iar cubanezii l-au salutat prin concerte si expozitii.

Parintele Revolutiei cubaneze nu si-a facut aparitia in public. El traieste retras in casa pe care o detine in vestul Havanei, in care se consacra scrisului si in care primeste ocazional demnitari straini.

Fidel Castro a aparut ultima data in public la inceputul lui ianuarie, la inaugurarea unei galerii de pictura in capitala cubaneza. Concerte organizate cu ocazia Zilei Internationale a Tineretului i-au fost dedicate, iar o expozitie de fotografie - "Fidel es Fidel" (Fidel este Fidel) - a fost inaugurata cu aceasta ocazie in Piata Revolutiei, locul in care se desfasoara ceremoniile organizate de catre regim.

Televiziunea cubaneza a prezentat un reportaj amplu despre finalizarea lucrarilor de renovare a casei natale a lui Fidel Castro, la Biran, in provincia Holguin, la aproximativ 750 de kilometri sud-est de Havana.

Mesaje de simpatie i-au fost trimise de catre presedintii Nicaraguei Daniel Ortega, Venezuelei Nicolas Maduro si Boliviei Evo Morales, aliati politici apropiati ai Cubei.

"Ce sansa, ce binecuvantare sa ajungem impreuna cu dumneavoastra la 88 de ani", afirma Ortega, un vechi aliat al lui "Il Comandante".

Maduro a salutat un "gigant al Istoriei", in programul "In contact" cu presedintele la televiziunea venezueleana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.