Actorul J.J. Murphy a murit la varsta de 86 de ani, dupa ce a filmat primele scene ale sale pentru cel de-al cincilea sezon al serialului Urzeala tronurilor.

Veteranul actor britanic a murit, vineri, la varsta de 86 de ani, in resedinta sa din Belfast, dupa doar patru zile de la inceperea filmarilor. El fusese distribuit cu putin timp in urma in cel de-al cincilea sezon al serialului "Game of Thrones", care este filmat partial in Irlanda de Nord, informeaza bbc.co.uk, citat de MEDIAFAX.

J.J. Murphy a fost distribuit pentru a juca rolul Denys Mallister, cel mai batran membru din ordinul militar Rondul de Noapte. Personajul sau urma sa apara pe parcursul celui de-al cincilea sezon al serialului, iar actorul trebuia sa filmeze mai multe scene in aceasta vara.

J.J. Murphy a jucat alaturi colegul sau de distributie din "Game of Thrones", actorul Charles Dance, in urmatorul film hollywoodian despre Dracula, intitulat "Dracula Untold". Acest lungmetraj a fost turnat in Irlanda de Nord in 2013, cu un buget de 100 milioane de lire sterline, si va fi lansat pe marile ecrane in luna octombrie.

"Dracula Untold" nu reprezinta prima incursiune a venerabilului actor britanic in universul creativ al scriitorului Bram Stoker. J.J. Murphy a interpretat personajul Van Helsing in spectacolul "The Death of Dracula" pus in scena la Teatrul Lyric din Belfast.

J.J. Murphy era cunoscut in Irlanda de Nord pentru rolurile sale din teatru, pentru care s-a pregatit la Old Group Drama School in anii 1940.

Actorul, nascut la Belfast, si sotia sa Mary aveau doi copii - Joseph si Jane - si o nepoata, Sarah-Jane.

Funeraliile sale vor avea loc miercuri la Belfast.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.