Printul William va incepe in septembrie pregatirea pentru a deveni, din primavara anului viitor, pilot pe un elicopter-ambulanta, a confirmat joi Palatul Kensington.

Presa britanica specula de mai multe luni in legatura cu viitorul profesional al ducelui de Cambridge, care, in septembrie anul trecut, a renuntat la serviciul in armata dupa sapte ani si jumatate, dintre care ultimii trei ani i-a petrecut ca pilot de elicopter in baza Royal Air Force din insula Anglesey, din Tara Galilor.

La finalul perioadei de pregatire, William, in varsta de 32 de ani, se va alatura organizatiei de caritate "East Anglian Air Ambulance" (EAAA), cu sediul la Cambridge.

Printul va desfasura misiuni de urgenta, de la interventii pentru acordarea primului ajutor pentru victimele unor crize cardiace, pana la accidente rutiere. Palatul regal a precizat ca aceasta va fi activitatea principala a printului, care, insa, va beneficia de un program special pentru a-si putea onora indatoririle regale.

Printul este "nerabdator" sa deschida acest nou capitol al vietii sale, a anuntat purtatorul de cuvant al Palatului Kensington. El a adaugat ca printul isi va dona in intregime salariul de pilot (40.000 de lire sterline/ 50.000 de euro pe an, potrivit presei britanice) organizatiei EAAA, care, de altfel, este in totalitate finantata din donatii.

Inainte de a-si prelua postul - la inceput va fi copilot - William va trebui sa treaca o serie de teste pentru a obtine licenta de pilot civil. El va trebui sa efectueze si o pregatire specifica echipelor de salvare.

Un purtator de cuvant al Palatului regal a subliniat ca printul ar trebui "sa se bazeze pe experienta sa" de pilot in armata, amintind ca a efectuat cu succes "peste 150 de operatiuni de salvare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.