Peste 200 de personalitati, intre care Mick Jagger si astrofizicianul Stephen Hawking, au semnat o scrisoare deschisa publicata joi in presa britanica in care ii indeamna pe scotieni sa spuna "nu" independentei la referendumul de audoterminare ce va avea loc pe 18 septembrie

"In mod evident, decizia va apartine in totalitate. Dar ea va avea un impact enorm asupra noastra, a tuturor, din Regatul Unit. Noi vrem sa va spunem cat de mult apreciem legaturile de cetatenie pe care le impartasim si sa ne exprimam speranta ca veti vota pentru a le reinnoi", afirma semnatarii scrisorii.

Lista cuprinde oameni de stiinta si academicieni de renume, dar si personalitati din lumea filmului, televiziunii si sportului, precum actrita Judi Dench, campionul olimpic la canotaj Steve Redgrave si chiar staruri de la Hollywood, precum Helena Bonham-Carter, Patrick Stewart si Michael Douglas.

Celebritati scotiene, precum fostul rugbist Kenny Logan sau actrita Louise Linton, au semnat la randul lor scrisoarea.

"Este formidabil sa aflam ca Scotia are atat de multi prieteni si admiratori si noi stim ca ei vor continua sa ne iubeasca dupa ce se va vota la 18 septembrie", a reactionat un reprezentant al "Yes Scotland", care militeaza pentru independenta.

Cu sase saptamani inainte de vot, sustinatorii independentei Scotiei sunt devansati in sondaje de tabara celor care se opun, care au mai primit, in ultimele luni, sprijin din partea unor personalitati ca Hillary Clinton, Barack Obama sau premierul chinez Li Keqiang.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.