Neverland, celebra ferma din California in care a locuit Michael Jackson, va fi scoasa la vanzare si ar putea atrage oferte de pana la 60 de milioane de dolari, avand in vedere faima fostului sau proprietar, informeaza dailymail.co.uk.
O sursa a declarat pentru RadarOnline.com ca Neverland va fi scoasa la vanzare de Colony Capital - care detine pachetul majoritar de actiuni la aceasta proprietate -, dupa ce a cumparat ipoteca de 23 de milioane de dolari si a salvat proprietatea de la inchidere in 2008. Colony Capital a decis sa vanda Neverland pentru a acoperi datoriile pe care le-a facut cu intretinerea fermei. Decizia vine dupa ce copiii cantaretului au fost implicati anul trecut intr-un proiect de restaurare a proprietatii, pentru a-i aduce gloria de altadata, scrie MEDIAFAX.
Neverland este evaluata la 27 de milioane de dolari, dar specialistii in domeniul imobiliar considera ca pentru aceasta ferma ofertele ar putea creste chiar si pana la 60 de milioane de dolari, avand in vedere ca proprietatea i-a apartinut faimosului "rege al muzicii pop". Oficiali ai fondului care asigura administrarea averii lui Michael Jackson au declarat ca s-au intristat cand au aflat informatia privind scoaterea la vanzare a Neverland, insistand insa ca planuiesc sa mentina vie amintirea starului, prin intermediul altor resedinte care i-au apartinut acestuia.
Ferma Neverland - denumita astfel dupa insula magica din povestea pentru copii "Peter Pan" - este resedinta in care a locuit fostul "rege al muzicii pop" intre anii 1988 si 2005, insa proprietatea a fost abandonata dupa moartea starului, in 2009.
Michael Jackson, care a murit in urma unei intoxicatii acute cu propofol in 2009, a cumparat aceasta ferma de 1,2 kilometri patrati in anul 1988, pe vremea cand se afla in culmea gloriei. Celebrul cantaret american a operat o serie de modificari, incluzand pe acea proprietate un trenulet pe sine, o gradina zoologica si un parc de distractii. Instalatiile au nevoie de reparatii, dupa ce starul a inceput sa aiba probleme financiare.
Desi ferma Neverland a fost vanduta in 2008, cei trei copii ai megastarului - Prince, in varsta de 15 ani, Paris, in varsta de 14 ani, si Blanket, in varsta de 10 ani -, dar si mama starului, Katherine Jackson, detin in continuare o parte din proprietate.
Michael Jackson a murit la varsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, in urma unei intoxicatii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat in spitale, pe care starul il folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, in perioada in care artistul american se afla la Los Angeles si efectua repetitii intense pentru ultimul sau turneu din cariera, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit sa debuteze in iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.