Cineastul italian Daniele Luchetti a anuntat joi ca va incepe in luna octombrie, in Argentina, filmarile pentru un lungmetraj despre viata papei Francisc.

Acesta va fi primul film regizat despre papa de origine argentiniana, ales la conducerea Bisericii catolice pe 13 martie 2013.

"Vreau sa povestesc viata lui Jorge Mario Bergoglio inainte sa devina papa", a declarat cineastul italian, conform MEDIAFAX in varsta de 54 de ani, intr-o emisiune difuzata de televiziunea Rai 2. Desi se declara laic, Daniele Luchetti spune ca a fost "sedus" de atitudinea deschisa adoptata de papa Francisc in mai multe chestiuni sensibile.

Pentru a-l interpreta pe papa, regizorul italian spune ca il are in vedere pe actorul argentinian Rodrigo De la Serna, in varsta de 39 de ani, cunoscut pentru rolul din filmul "Jurnal de calatorie/ Diarios de motocicleta" (2004).

"L-am contactat deja, pentru ca este un actor excelent", a spus Daniele Luchetti, care a precizat, de asemenea, faptul ca va realiza si o versiune pentru televiziune a filmului sau, sub forma unui serial care va contine mai multe episoade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.