Cineastul Ron Howard a anuntat miercuri ca va produce si va regiza un lungmetraj documentar despre trupa The Beatles, care se va concentra pe perioada cuprinsa intre anii 1960 si 1966 din cariera grupului britanic.

Filmul, al carui titlu nu a fost deocamdata ales, va fi realizat in cooperare cu Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon si Olivia Harrison. Pelicula va intra in cinematografe pana la sfarsitul anului viitor.

Ron Howard spune ca este "incantat si onorat" de faptul ca va regiza un film despre trupa The Beatles, in colaborare cu companiile Apple Corps Ltd., White Horse Pictures si producatorul Brian Grazer.

"Impactul pe care l-au avut membrii trupei The Beatles asupra culturii populare si a civilizatiei umane nu este unul exagerat", a declarat Ron Howard, fost actor in tinerete, recompensat apoi cu doua premii Oscar in 2002 in calitate de regizor si producator al filmului "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind".

Filmul va descrie evolutia trupei britanice de la nivelul unui mic grup care canta rock in Liverpool in 1960, apoi in Hamburg, in Germania, inainte de a "cuceri" America in 1964 dupa aparitia in emisiunea de televiziune "The Ed Sullivan Show".

Vestea despre demararea acestui proiect cinematografic a fost anuntata in aceeasi perioada in care se implinesc 50 de ani de la prima aparitie a formatiei The Beatles in acel show de televiziune american.

Filmul va include imagini originale din concerte si numeroase piese interpretate live de trupa britanica in perioada mentionata.

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr si George Harrison au format trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase si de succes grupuri din istoria muzicii rock, avand la activ peste 1,1 miliarde de discuri vandute in lumea intreaga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.