Primarul Radu Mazare spune ca editia carnavalului la care el il va interpreta pe Stefan cel Mare va fi una spectaculoasa, bazata pe istorie, dar si pe legende, iar actrita Maia Morgenstern si-a dat acordul pentru a fi mama domnitorului, fiind posibil ca Sofia Vicoveanca sa fie Vrancioaia.

“Am lucrat ieri la scenariul pentru Stefan cel Mare, va fi extraordinar de spectaculos, o sa avem cateva momente...O sa le vedeti, de fapt, de ce sa vi le povestesc de acum, cu batalia de la Podul Inalt. Vor fi lupte pe scena, o sa avem cascadori, o sa avem celebra poezie in care Stefan se intoarce batut, «pe o stanca neagra, intr-un vechi castel», il asteapta mama lui care ii da viteza, il trimite inapoi la lupta”, a declarat, marti, Radu Mazare, citat de MEDIAFAX.

El a mentionat ca actrita Maia Morgenstern si-a dat acordul pentru a interpreta rolul mamei lui Stefan cel Mare la carnavalul de la Mamaia.

“Am discutat si am agreat de principiu, nu am perfectat inca definitiv, dar urmeaza sa semnam contractul cu Maia Morgenstern, care va fi mama lui Stefan cel Mare. Sigur ca pentru asta o sa facem si noi asa un lucru bun, de fapt e de suflet o sa ajutam la repararea Teatrului de Stat Evreiesc. (...) In principiu s-a aratat incantata sa participe la acest proiect. Ea va fi mama lui Stefan cel Mare, cea care ma trimite inapoi la lupta. (...) Si acum suntem in discutii sa vedem cine o sa fie Vrancioaia. Va fi cineva care va fi in pur stil moldovenesc si care va si canta”, a afirmat primarul Constantei.

Intrebat daca ar putea fi vorba despre Sofia Vicoveanca, primarul a raspuns: “Ai vazut ? Suntem in discutii, sa vedem daca e disponibila”.

Radu Mazare a mai spus ca de la aceasta editie a carnavalului nu vor lipsi nici cascadorii.

”Vor fi zece cascadori care simuleaza lupta de la Podul Inalt, vor mai fi si de-ai nostri pe langa cei zece cascadori, in orice caz va fi spectaculos. Vor fi lupte adevarate pe scena, vor fi dansuri, va fi reconstituita tabara lui Soliman Pasa unde se benchetuia dupa ce-l invinsesera pe Stefan. Dupa aia Stefan se intoarce, dupa ce-l goneste mama lui se duce la Vrancioaia, aduna cu buciumul, fiii Vrincioaiei aduna toata armata, intra peste Soliman, o poveste bazata si pe istorie, dar si pe legende in acelasi timp”, a mentionat Mazare.

Editia carnavalului in care primarul il va interpreta pe Stefan cel Mare va avea loc in 2 august la Mamaia.

Citeste si:
Un barbat de 30 de ani a fost lovit de metrou la statia Stefan cel...
Un barbat de 30 de ani a fost...

Primarul Constantei a fost costumat in Cezar la prima editie a carnavalului din Mamaia din acest an, care a avut loc la inceputul lunii iulie.

Este pentru al treilea an consecutiv cand Mamaia gazduieste un asemenea carnaval, acesta fiind de fapt un spectacol prezentat de cluburile din statiune, reprezentantii acestora defiland pe care alegorice pe faleza din Mamaia si oferind apoi o reprezentatie de dans si muzica in Piateta Cazino.

Radu Mazare a purtat diverse costume la editiile anterioare ale carnavalului, fiind pe rand spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor si Suleyman Magnificul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.