Ben Kingsley va juca intr-o miniserie TV despre faraonul Tutankhamon, in care starul britanic va interpreta rolul marelui vizir Ay, consilierul principal al liderului egiptean din Antichitate.

Aceasta miniserie TV va avea sase episoade si va fi filmata in Maroc si in Canada in toamna acestui an. Productia va avea premiera in 2015 pe postul american de televiziune Spike TV.

"«Tut» este cel mai mare si cel mai ambitios proiect din istoria postului Spike TV. Cine ar putea sa conduca mai bine distributia acestei productii decat unul dintre cei mai mari actori ai generatiei sale - Ben Kingsley. Personajul pe care el il interpreteaza, Ay, reprezinta adevarata putere din spatele tronului lui Tutankhamon. Suntem norocosi sa avem in distributia proiectului nostru un actor de statura lui Ben Kingsley pentru a aduce la viata acest personaj", a declarat Sharon Levy, directorul executiv al postului Spike TV, scrie MEDIAFAX.

Ben Kingsley nu este strain de roluri care au legatura cu Egiptul Antic - actorul britanic a fost distribuit in rolul unui faraon in urmatorul film din franciza "O noapte la muzeu", intitulat "Night at the Museum: Secret of the Tomb".

El l-a interpretat si pe printul egiptean devenit profet Moise, in lungmetrajul de televiziune "Biblia: Moise" din 1995.

Ben Kingsley - pe numele real Krishna Pandit Bhanji, nascut la Scarborough, in Marea Britanie, dintr-o mama britanica si un tata de origine indiana - a debutat ca actor de teatru la Londra, in anul 1966. Actorul si-a ales mai tarziu pseudonimul de Ben Kingsley, s-a alaturat Royal Shakespeare Company in 1967 si a debutat pe marile ecrane in 1972, cu un rol in thrillerul "Fear Is The Key".

Un deceniu mai tarziu, interpretarea lui Gandhi in filmul cu acelasi titlu, regizat de Richard Attenborough, i-a adus celebritatea si premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.