Papa emerit Benedict al XVI-lea, nascut in Bavaria, nu a urmarit finala Cupei Mondiale, dar s-a bucurat pentru rezultat, in mod special pentru prezenta jucatorilor bavarezi in echipa Germaniei, a declarat secretarul sau, arhiepiscopul Georg Gaenswein.

Acesta a precizat, la Radio Vatican, ca a urmarit finala Germania - Argentina, scor 1-0, si l-a invitat pe Benedict al XVI-lea sa o vada impreuna. Insa papa emerit, care nu a fost niciodata un mare fan al fotbalului, "a preferat sa mearga sa doarma".

Intrebat daca Benedict al XVI-lea a fost multumit de rezultatul Nationalmannschaft, arhiepiscopul Gaenswein a raspuns: "Da si nu, pentru ca in echipa erau bavarezi si asta l-a bucurat. Dar apoi a spus ca spera ca argentinienii sa-si revina rapid".

Arhiepiscorul german a mai spus ca nu stie daca Papa Francisc, de origine argentiniana, a urmarit finala, dar a afirmat ca i-a transmis "condoleante" secretarului acestuia, argentinianul Fabian Pedacchio Leaniz, conform MEDIAFAX.

Reprezentativa Germaniei a castigat Cupa Mondiala pentru a patra oara in istorie, in urma victoriei de duminica, de pe arena Maracana din Rio de Janeiro, obtinuta dupa prelungiri, scor 1-0, in fata selectionatei Argentinei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.