Tobosarul si producatorul muzical Tommy Ramone, fost membru al trupei Ramones, considerata un pionier al stilului punk rock, a murit vineri, in locuinta sa din cartierul Ridgewood din Queens, New York, la varsta de 62 de ani, informeaza variety.com.

Tommy Ramone avea 62 de ani si suferea de cancer al ductului biliar, transmite MEDIAFAX.

Nascut Erdelyi Tamas, in Budapesta, Ungaria, si cunoscut in lumea muzicii ca Tom sau T. Erdelyi, Ramone a cantat pe primele trei albume ale grupului Ramones: "Ramones" (1976), "Leave Home" (1977) si "Rocket to Russia" (1977). De asemenea, el a fost coproducator pentru ultimele doua albume, cu Tony Bongiovi si Ed Stasium.

Dupa ce a parasit grupul Ramones, pentru a se concentra pe munca de studio, acesta a coprodus albumul din 1984 al trupei, "Too Tough to Die", cu Ed Stasium. In locul sau, in trupa, a venit Marc Bell (Marky Ramone).

Tom Erdelyi a emigrat in America in 1957 si a crescut in Forest Hills, Queens, unde a cantat cu chitaristul John Cummings - devenit mai tarziu Johnny Ramone -, in Tangerine Puppets. A studiat ingineria si a lucrat la Record Plant, unde a asistat la o sesiune de inregistrari a lui Jimi Hendrix, in 1969.

Ramones a fost o formatie rock americana, formata in suburbia New Yorkului Forest Hills, Queens, in 1974. Toti membrii formatiei si-au creat pseudonime care se terminau cu numele Ramone, desi nici unul dintre ei nu a avut vreo legatura cu acesta. Ei au sustinut peste 2.200 de concerte, mergand in turnee fara pauza pe durata a 22 de ani.

Trupa Ramones s-a destramat in 1996, dupa un spectacol sutinut la Palace, in Hollywood, Los Angeles. Toti membrii fondatori ai formatiei au murit ulterior. Joey Ramone a murit de limfom in 2001, Dee Dee a murit din cauza unei supradoze de droguri in 2002, iar Johnny a murit de cancer la prostata in 2004.

Grupul Ramones a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 2002.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.