LifeStar 1 Iulie 2014 15:57
Trupa britanica The Who, infiintata in 1964, a anuntat ca vor porni intr-un turneu aniversar in Marea Britanie, intitulat The Who Hits 50, care va incepe in noiembrie, la Glasgow, si va fi totodata "un lung ramas-bun".

"Este inceputul unui lung ramas-bun. Nu putem porni in turneu la nesfarsit (...), acest lucru va trebui sa aiba un final", a spus Roger Daltrey, solistul formatiei, care a adaugat ca The Who intentioneaza sa inregistreze cateva piese noi pentru acest turneu aniversar.

Roger Daltrey si chitaristul trupei, Pete Townshend, au anuntat turneul in timpul unui eveniment ce a avut loc la clubul de jazz Ronnie Scott's din clubul londonez Soho, unde au cantat un scurt set acustic.

Totodata, Pete Townshend a precizat ca playlistul The Who pentru acest turneu va include "hituri, selectii, piese mixate si uitate". "Speram ca vor fi cateva surprize placute pentru oamenii care ne-au vazut de atatea ori", a mai spus acesta.

The Who este una dintre cele mai importante trupe de muzica rock a tuturor timpurilor, renumita pentru albumele conceptuale "Tommy" si "Quadrophenia", precum si pentru hituri ca "My Generation" si "Won't Get Fooled Again". In formula ei originala, alcatuita din Pete Townshend (chitara), Roger Daltrey (voce), John Entwistle (bas) si Keith Moon (tobe), formatia a activat de la formarea sa in 1964 pana in 1978, anul mortii lui Keith Moon. In acest interval, rockerii de la The Who au devenit faimosi si au lansat majoritatea albumelor de studio.

Moartea neasteptata a lui Keith Moon a marcat intrarea in declin, urmand inca doua albume de studio la inceputul anilor '80 cu tobosarul Kenny Jones. In afara inregistrarii unui cantec in scopuri caritabile in 1991, formatia The Who s-a reunit doar pentru concerte si turnee live sporadice, Townshend, Daltrey si Entwistle fiind acompaniati de diversi instrumentisti.

Dupa moartea lui John Entwistle in 2002, cei doi membri supravietuitori nu au renuntat la ideea de a inregistra albume de studio, cel mai recent dintre acestea, "Endless Wire", fiind lansat in anul 2006.

Turneul The Who Hits 50 va incepe pe 30 noiembrie la Glasgow si se va incheia pe 17 decembrie, cu un concert pe O2 Arena din Londra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.