Muzicianul american Bobby Womack, o legenda a muzicii soul, a murit vineri, la varsta de 70 de ani, informeaza contactmusic.com.

Informatia a fost confirmata de Sonya Kolowrat de la casa de discuri XL Recordings, agentul de presa al muzicianului. Potrivit acestei surse, Bobby Womack a murit in timpul somnului, in resedinta sa din Los Angeles. Cauza decesului nu este deocamdata cunoscuta.

Artistul american, care a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 2009, a avut o cariera muzicala de succes, intinsa pe durata a mai multor decenii.
Bobby Womack, care se afla in plin proces de inregistrare a unui nou album, "The Best Is Yet To Come", ce ar include, potrivit presei americane, colaborari cu Stevie Wonder, Rod Stewart si Snoop Dogg, si-a inceput cariera in calitate de membru al grupului Curtis Womack and the Womack Brothers, alaturi de fratii lui, Curtis, Harry, Cecil si Friendly Jr. Grupul si-a schimbat denumirea in The Valentinos, la scurt timp dupa ce a semnat primul contract cu o casa de discuri in 1960, transmite MEDIAFAX.

In calitate de solist al grupului The Valentinos, Bobby Womack a cunoscut succesul cu piesa "Lookin' For A Love".

Trupa britanica The Rolling Stones a inregistrat un cover dupa piesa grupului american "It's All Over Now", care a ajuns pe primul loc in topul britanic in anul 1964, la doar o luna dupa lansarea versiunii originale. Trupa The Valentinos s-a destramat insa in acelasi an, dupa moartea unuia dintre fratii Womack, iar Bobby a inceput sa cante la chitara si sa colaboreze cu numerosi artisti de seama, precum Aretha Franklin, Dusty Springfield si Ray Charles.

Bobby Womack, un prolific compozitor si textier, a compus numeroase piese rock si soul, inclusiv un cantec si pentru Janis Joplin, intitulat "Trust Me", ce a fost lansat la scurt timp dupa moartea celebrei cantarete.

Si-a lansat albumul de debut, "Fly Me to the Moon", in 1968, si a continuat sa aiba succes cu albumele sale solo, printre care se remarca materialul discografic "Facts of Life". Au urmat alte discuri de succes in anii '70, precum "That's The Way I Feel About 'Cha" si "Woman's Gotta Have It".

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

Artistul s-a internat in anii 1980 intr-o clinica de tratare a dependentei de droguri si s-a confruntat apoi cu o serie de afectiuni medicale - cancer la colon, diabet, cancer de prostata, pneumonie si maladia Alzheimer intr-un stadiu incipient.

Albumul sau din 2012 intitulat "The Bravest Man in the Universe" a fost inclus in Topul 50 al celor mai bune albume ale anului intocmit de revista Rolling Stone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.