. Cantaretul si chitaristul britanic Eric Clapton a anuntat ca va renunta la turnee, intrucat considera ca voiajele in jurul lumii au devenit "de nesuportat".

Artistul, in varsta de 69 de ani, spune ca, in ciuda deciziei sale, nu va renunta complet la cariera muzicala.

"Calatoriile pe distante lungi au devenit de nesuportat. E ceva inabordabil, dureaza atat de mult sa ajungi undeva - si este un mediu ostil. Peste tot e la fel. Sa ajungi la aeroport, sa iei avionul, sa calatoresti cu automobilul... Sunt multe lucruri pe care mi-ar placea sa le fac, insa ma gandesc sa ma retrag din activitate. Voi implini 70 de ani anul viitor", a declarat Eric Clapton, conform MEDIAFAX.

"Cred ca ceea ce imi voi permite totusi sa fac, insa in conditii rezonabile, va fi sa continuu sa inregistrez cantece in studiouri. Nu vreau sa ajung sa imi pierd total interesul pentru muzica si devin penibil", a adaugat starul britanic.

Eric Clapton, fostul membru al grupului Cream, supranumit "Slowhand", recunoaste totusi ca exista posibilitatea ca intr-o buna zi sa renunte complet la muzica.

Intrebat daca isi imagineaza o perioada din viitor cand nu va mai canta la chitara, artistul a declarat pentru revista Uncut: "Poate. Din punct de vedere fizic, ar fi posibil sa se intample asa, poate voi avea dureri prea mari. Am niste boli ciudate".

Cantaretul crede, de asemenea, ca, peste cativa ani, condusul automobilului va deveni o activitate ilegala: "Cred ca, peste 10, 15 ani, condusul automobilului va deveni ilegal - poate va fi lansata o alta forma de transport, cu masini automatizate si roboti care sa le conduca. Nu ti se va mai permite sa iti conduci singur masina".

Eric Clapton este singurul muzician inclus de trei ori in Rock and Roll Hall of Fame (ca membru al Yardbirds, al Cream, dar si ca artist solo). Eric Clapton s-a clasat pe locul al patrulea in topul revistei Rolling Stone "100 cei mai buni chitaristi ai tuturor timpurilor". Chitaristul britanic a concertat si in Romania, impreuna cu Steve Winwood, in iunie 2010, pe Stadionul Tineretului - "Iolanda Balas Soter" din Bucuresti.

Citeste si:
Eric Clapton ii dedica un cantec lui DJ Avicii pe albumul sau de...
Eric Clapton ii dedica un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.