George Lucas, creatorul seriei "Razboiul stelelor", a ales Chicago pentru a gazdui un "muzeu dedicat istorisirilor", in care vor fi expuse picturi, ilustratii si lucrari de arta digitala ale regizorului, au declarat marti cineastul american si primarul orasului, Rahm Emanuel.

Chicago a fost ales sa gazduiasca Lucas Museum of Narrative Art (Muzeul Lucas de arta narativa - LMNA), care va prezenta istoria si evolutia imaginilor vizuale.

"George Lucas a revolutionat arta istorisirii povestilor in ultimele patru decenii si suntem onorati sa fim legatarii acestei mosteniri incredibile, care va permite tuturor sa invete si sa aiba experienta artelor narative", a spus Rahm Emanuel intr-un comunicat.

In muzeu vor fi expuse opere de arta valoroase ale unor artisti precum Normal Rockwell, John Tenniel si Maxfield Parrish. Consiliul de administratie al muzeului va aproba miercuri prin vot construirea acestei institutii la Chicago.

"Suntem onorati sa formam un parteneriat cu orasul Chicago si cu numeroasele grupuri culturale, educationale si cu comunitatile locale, care au propus idei despre modul in care LMNA va contribui la dezvoltarea acestora", a afirmat George Lucas.

Initial, George Lucas a intentionat ca muzeul sa fie deschis in San Francisco, dar propunerea a fost respinsa de fundatia care detine terenul pe care urma sa fie construita cladirea.

Muzeul va fi construit in apropiere de Soldier Field, datorita situarii centrale si deoarece ofera acces direct la mijloacele de transport publice.

Planurile arhitecturale vor fi propuse spre aprobare autoritatilor locale la inceputul toamnei, potrivit reprezentantilor muzeului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.