Cea de-a 68-a editie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc in perioada 13 - 24 mai 2015, au anuntat organizatorii evenimentului prin intermediul unui mesaj publicat marti pe Twitter.

Anuntul organizatorilor a fost facut la doar doua saptamani de la ceremonia de inchidere a celei de-a 67-a editii a Festivalului de Film de la Cannes.

Editia din 2015 va marca debutul lui Pierre Lescure in calitate de presedinte al festivalului. Pierre Lescure ii urmeaza in aceasta functie lui Gilles Jacob, care, incepand din 1978, a devenit o figura emblematica a evenimentului de pe Croazeta.

Pe 24 mai, juriul festivalului, prezidat de regizoarea neozeelandeza Jane Campion, a acordat trofeul Palme d'Or filmului "Winter Sleep" regizat de cineastul turc Nuri Bilge Ceylan.

Totodata, lungmetrajul "Le Meraviglie", de Alice Rohrwacher, in care tanara romanca Alexandra Lungu detine rolul principal, a fost recompensat cu marele premiu al juriului, iar pelicula "Trece si prin perete", de Radu Jude, a primit o mentiune speciala din partea juriului sectiunii Quinzaine des Réalisateurs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.