LifeStar 5 Iunie 2014 18:14
Cineastul american Darren Aronofsky va produce si va regiza pentru postul HBO un serial distopic ce va avea la baza o trilogie scrisa de romanciera canadiana Margaret Atwood, informeaza vulture.com.

Dupa ce a regizat "Noe/ Noah", un film distopic, inspirat din povestea eroului biblic Noe, Darren Aronofsky a ales sa regizeze un alt proiect ce va avea la baza tema potopului. Este vorba despre un serial dramatic produs de HBO, "MaddAddam", care va avea la baza o trilogie scrisa de Margaret Atwood, alcatuita din romanele "Oryx and Crake" (2003), "Year of the Flood" (2009) si "MaddAddam" (2013).

Actiunea este plasata intr-un univers distopic din secolul al XXI-lea, guvernat de corporatii si de modificari genetice, si prezinta evenimentele de dinainte si de dupa un potop gigantic care ucide cea mai mare parte a populatiei de pe Terra, transmite MEDIAFAX.

Regizorul, scenaristul si producatorul american Darren Aronofsky a devenit celebru inca de la debutul sau, fiind recompensat cu premiul pentru regie la Festivalul de la Sundance, pentru pelicula "Pi". A continuat cu "Requiem for a Dream", primit cu ovatii la Festivalul de Film de la Cannes, devenit apoi unul dintre filmele cult ale sfarsitului de secol XX, si cu "Fantana", "Luptatorul/ The Wrestler" (Leul de Aur la Venetia in 2008).

Thrillerul sau "Lebada neagra/ Black Swan" a deschis Festivalul de la Venetia in 2010, inainte de a deveni o pelicula apreciata de critici, dar si de public. Acest lungmetraj a primit cinci nominalizari la premiile Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" si "cel mai bun regizor", dar a trebuit in cele din urma sa se multumeasca cu o singura statueta - cea castigata de Natalie Portman la categoria "cea mai buna actrita in rol principal".

Cel mai recent film semnat de Darren Aronofsky este "Noe/ Noah", un lungmetraj care spune povestea lui Noe si a arcei sale, dar adaugand si o dimensiune ecologista. Filmul, care il are in rolul principal pe Russell Crowe, a fost lansat la sfarsitul lunii martie si a obtinut incasari de 345,4 miilioane de dolari pe plan mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.