LifeStar 1 Iunie 2014 14:42
"Gangnam Style", al cantaretului sud-corean Psy, a devenit primul videoclip din istoria site-ului YouTube care a depasit 2 miliarde de vizualizari.

Lansat in iulie 2012 in Coreea de Sud si devenit rapid extrem de popular in strainatate, videoclipul rapperului asiatic in varsta de 36 de ani, in care acesta executa miscari inspirate din calarie si rodeo, a devenit celebru pe intreaga planeta.

Videoclipul, postat pe YouTube pe 15 iulie 2012, a devenit in decembrie 2012 primul videoclip din istoria site-ului YouTube care a depasit 1 miliard de vizualizari. In ascensiunea lui fulminanta, "Gangnam Style" a depasit atunci precedentul record stabilit de videoclipul piesei "Baby" interpretata de canadianul Justin Bieber, transmite MEDIAFAX.

In prezent, "Baby" este singurul videoclip de pe YouTube, in afara de "Gangnam Style", care are peste 1 miliard de vizualizari. Insa, "Baby" are doar 1,04 miliarde de vizualizari, situandu-se mult in urma videoclipului "Gangnam Style" pe acest site.

Unul dintre succesele muzicale ale anului 2012, clipul "Gangnam Style", al cantaretului sud-coreean Psy, a generat venituri de 8 milioane de dolari pentru YouTube, dupa ce a fost vizionat de peste un miliard de ori, dupa cum a anuntat in ianuarie 2013 compania Google, care detine site-ul, fiind citata la momentul respectiv de AFP.

Parodiind viata bogatasilor dintr-un cartier exclusivist din Seul, capitala Coreei de Sud, clipul a fost vizualizat sau parodiat la randul sau de persoane celebre, precum presedintele american Barack Obama, secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite si compatriot al rapperului Psy, Ban Ki-moon, artistul-disident chinez Ai Weiwei si primarul Londrei Boris Johnson.

Psy, al carui nume real este Park Jae-Sang, este cu adevarat adulat in tara lui pentru succesul planetar al piesei sale si a fost decorat in luna noiembrie cu una dintre cele mai prestigioase recompense nationale, Ordinul Meritului Cultural Okgwan.

Citeste si:
Audi, BMW și Mercedes, amendate în Coreea de Sud pentru manipularea...
Audi, BMW și Mercedes,...

Pentru Coreea de Sud, cultura populara reprezinta o sursa potentiala de export, in conditiile in care aceasta tara "sufera" inca din cauza faptului ca produsele sale sunt umbrite de cele exportate de uriasii ei vecini, China si Japonia.

Pe de alta parte, Psy detine si un alt record pe site-ul YouTube, videoclipul piesei sale "Gentleman" adunand cele mai multe vizualizari intr-o zi (38 milioane), in luna aprilie a anului trecut.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.