LifeStar 31 Mai 2014 11:30
Studiourile MGM si Warner Bros. vor produce o trilogie cinematografica regizata de Roland Emmerich, inspirata din filmul SF "Poarta Stelara, Univers: Stargate" din 1994, informeaza hollywoodreporter.com.

Cineastul Roland Emmerich, care a regizat filmul original, va realiza si noua trilogie, ce va fi produsa de Dean Devlin.

Filmul original, in care rolurile principale au fost interpretate de Kurt Russell si James Spader, a stabilit un record in octombrie 1994, devenind lungmetrajul cu cele mai mari incasari obtinute in weekendul lansarii sale in Statele Unite. Dupa ce a rulat in cinematografe, "Stargate" a obtinut incasari de aproape 200 milioane de dolari pe plan mondial, transmit MEDIAFAX.

Intriga filmului "Stargate" are in centrul ei un stravechi dispozitiv in forma de inel care genereaza o gaura de vierme ce permite calatorii la distante uriase prin Univers. Filmul exploreaza teoria despre fiintele extraterestre care au avut o influenta majora asupra civilizatiei umane.

Roland Emmerich este ocupat in aceasta perioada cu filmarile de la "Stonewall", o drama despre drepturile persoanelor gay, inspirata din Stonewall Riots, celebra demonstratie spontana, cu accente violente, din 1969 a comunitatii gay din New York, in urma unui raid al politiei locale. Totodata, cineastul german se afla in etapa de preproductie a filmelor "ID Forever Part I" si "ID Forever Part II", cele doua continuari ale filmului sau "Independence Day/ Ziua Independentei".

Printre celelalte filme celebre regizate de Roland Emmerich se afla productii precum "Soldatul universal" (1992), "Godzilla" (1998), "Patriotul" (2000), "Unde vei fi poimaine?" (2004), "2012" (2009)si "Alerta de grad zero" (2013).

Filmele regizorului german, dintre care cele mai multe sunt productii hollywoodiene turnate in limba engleza, au obtinut incasari de peste 3 miliarde de dolari pe plan mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.