LifeStar 22 Mai 2014 15:11
Rockerul Axl Rose, solistul trupei Guns N' Roses, a invins-o pe Mariah Carey in lupta pentru castigarea titlului de cantaret cu cea mai mare amplitudine vocala din toate timpurile, potrivit unui studiu recent.

Site-ul de calatorii Concert Hotels a alcatuit un clasament, masurand amplitudinile vocale ale unui numar de 70 de cantareti celebri, provenind din diverse epoci si stiluri muzicale, si a comparat apoi rezultatele obtinute cu un top muzical realizat de revista Rolling Stone si cu diverse alte clasamente de pe internet.

Dupa ce au masurat cea mai inalta nota muzicala, cea mai joasa nota muzicala si amplitudinea vocala a acestor artisti - in randul carora au fost inclusi cantareti de legenda -, autorii studiului au constatat ca Axl Rose este cel care a inregistrat atat cea mai joasa nota muzicala, cat si cel cu cea mai mare amplitudine vocala.

Doar Mariah Carey, Christina Aguilera, Tina Turner si Prince l-au depasit pe Axl Rose in privinta celui de-al treilea criteriu avut in vedere (cea mai inalta nota muzicala).

Autorii acestui clasament spun ca topul lor are o valoare pur informativa, reprezentand amplitudinea vocala inregistrata de fiecare dintre artistii selectionati, nu neaparat amplitudinea lor reala. Ei spun, totodata, ca primul loc ocupat in acest clasament nu inseamna neaparat ca Axl Rose este cel mai bun cantaret din toate timpurile. Amplitudinea vocala este un bun indicator pentru talentul unui artist, dar exista multe alte elemente care definesc talentul muzical: tonalitatea, creativitatea in interpretarea compozitiei muzicale, versurile si aptitudinile dinamice. Ei spun, de asemenea, ca este util pentru un solist sa aiba o trupa buna in spatele sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.