LifeStar 15 Mai 2014 12:15
Filmul "Grace of Monaco", cu Nicole Kidman, a fost proiectat in deschiderea Festivalului de la Cannes, in afara competitiei oficiale, si a fost primit cu rasete, ironii si critici de jurnalistii din presa de specialitate, prezenti la proiectia care a avut loc miercuri.

"Este un film usurel, modern, intr-un decor elegant (...) si in multe locuri este teribil de comic. Problema este ca nu s-a vrut a fi o comedie", se arata intr-o recenzie a publicatiei Empire's Damon Wise.

"Ca si Grace Kelly, vedeta care a renuntat la Hollywood si se lupta sa gaseasca un sens al vietii ca printesa de Monaco, Kidman se straduie cu aplomb sa gaseasca tonul firesc. Dar proiectul pare lipsit de logica, in ciuda prezentei lui (Olivier, n.r.) Dahan ca regizor, realizatorul filmului «La vie en rose»", afirma Fionnuala Halligan in cronica din revista Screen Daily.

Daca unii critici au considerat filmul comic, Stephen Dalton, de la Hollywood Reporter, l-a considerat "plictisitor", afirmand ca este "o opera teatrala, insipida, care a generat mai multa drama in jurul sau decat pe ecran. Este posibil sa faci un film plictisitor dintr-un material bogat, suculent in intrigi? Asa se pare", a declarat Dalton.

Amplasat in anii '60, filmul realizat de Olivier Dahan urmareste primii ani ai lui Grace Kelly ca printesa a principatului Monaco, intr-o perioada in care a fost tentata sa se intoarca la Hollywood, dupa ce a primit o oferta din partea lui Alfred Hitchcock pntru a juca in filmul "Marnie". Filmul a fost, de asemenea, criticat de printul Albert al II-lea de Monaco si de cele doua surori ale sale, printesele Caroline si Stéphanie, care au considerat ca este bazat pe "referinte istorice eronate si indoielnice", catalogand acest lungmetraj drept "o farsa".

Pe de alta parte, Nicole Kidman, care interpreteaza rolul lui Grace Kelly in film, a spus la conferinta de presa de miercuri ca "Grace de Monaco" a fost realizat fara nicio rea intentie la adresa familiei regale.

"Bineinteles ca sunt trista, deoarece filmul nu are nicio rea intentie fata de aceasta familie, mai ales fata de Grace si Rainier. Am un mare respect pentru modul in care se simt (urmasii acestora, n.r.) si as vrea sa le spun ca am interpretat acest rol cu multa dragoste", a afirmat Nicole Kidman.

Citeste si:
Ponta: Socrul meu a avut mandat de interceptare totala in 2014
Ponta: Socrul meu a avut...

Povestea din lungmetrajul lui Olivier Dahan acopera doi ani din mariajul lui Grace de Monaco cu printul Rainier (Tim Roth), explorand atat relatia din spatele usilor inchise, cat si imaginea publica a celor doi.

"Grace de Monaco", al carei scenariu este semnat de Arash Amel, nu este insa o biografie a printesei Grace.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.