LifeStar 11 Mai 2014 14:55
Leo Iorga este in stare buna, dupa operatia suferita vineri pentru extirparea unei tumori cerebrale de trei centimetri, ce a fost inlaturata complet.

"Leo este in aceeasi stare neurologica ca inainte de operatie - are o mica scadere de forta musculara pe piciorul drept cauzata de edem. Tesutul muscular nefiind afectat, acesta se va recupera ulterior. Analizele de laborator sunt normale, iar RMN-ul de control facut astazi dimineata - care e cel mai important - arata ca nu mai exista rest de tumora si nici alte complicatii (cheaguri de sange, hemoragii sau altele). Vom continua sa il supraveghem zilele urmatoare", a spus doctorul Sergiu Stoica, citat de MEDIAFAX.

In functie de analizele anatomo-patologice, oncologii vor stabili daca si pentru ce perioada este necesara radioterapia. Ulterior, la aproximativ o luna, se va reface un RMN de control. Pe langa tratamentul medicamentos pentru edemul cerebral, parte din recuperare va fi gimnastica medicala si kinetoterapia.

In aproximativ doua saptamani, Leo Iorga va putea sa isi reia activitatea, mai informeaza comunicatul.

Echipa de la Brain Institute din Spitalul Monza care l-a operat pe Leo Iorga a fost formata din urmatorii medici: dr. Sergiu Stoica (neurochirurg), dr. Mihai Craciun (neurochirurg) si dr. Anca Visan (neuro-anestezist).

Solistul rock Leo Iorga, in varsta de 50 de ani, a fost operat cu succes vineri, la Spitalul Monza din Bucuresti, unde medicii neurochirugi i-au scos o tumora cerebrala de trei centimetri, dupa o interventie care a durat circa trei ore.

"A fost cea mai usoara operatie din aceasta saptamana. Pacientul ar putea fi externat duminica, iar dupa zece zile si-ar putea relua activitatea", a precizat medicul care a condus operatia, Sergiu Stoica.

La spital au venit, pentru a fi alaturi de Iorga, familia si prieteni ai acestuia.

Citeste si:
Oana Roman, despre starea de sănătate a mamei sale. Cum se mai...
Oana Roman, despre starea de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.