Lungmetraje regizate de Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Nae Caranfil si Tudor Jurgiu vor fi proiectate la cea de-a patra editie a Festivalului de Film Romanesc de la Stanford, UC Berkeley si Universitatea San Francisco State din California, informeaza Institutul Cultural Roman (ICR) din New York.

Cea de-a patra editie a festivalului se va desfasura intre 26 si 29 aprilie, tema evenimentului fiind "Tranzitii: Spiritualitatea si viata contemporana in Romania".

Astfel, vor fi proiectate filmele "Dupa dealuri", de Cristian Mungiu, premiat la Festivalul de la Cannes 2012 pentru scenariu si interpretare feminina (Cosmina Stratan si Cristina Flutur), "Cainele japonez", de Tudor Jurgiu, "E pericoloso sporgersi", de Nae Caranfil, "Evrei de vanzare", de Radu Gabrea, "Superman, Spiderman sau Batman", de Tudor Giurgiu, "Tuns, ras si frezat", de Bogdan Muresanu, "Treizeci", de Victor Dragomir, si "Anatomia unei plecari", de Serban Oliver Tataru.

Regizorul Serban Oliver Tataru si actritele Cosmina Stratan si Cristina Flutur vor participa la editia din acest an a Festivalului de Film Romanesc, fiind organizata si o sesiune de intrebari si raspunsuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.