Peter Gabriel va concerta pe 8 mai, in Pavilionul Central Romexpo din Capitala, alaturi de trupa originala cu care celebrul artist britanic a cantat in urma cu 25 de ani, informeaza organizatorii evenimentului, Emagic.
Show-ul face parte din turneul "Back to Front", care marcheaza 25 de ani de la lansarea celui mai cunoscut album al artistului, "So", material care a fost remasterizat si este disponibil incepand cu luna noiembrie 2013 intr-o editie de colectie.
Turneul "Back to Front", care a inceput in septembrie 2012, se bucura in continuare de recenzii impresionante, aducandu-i lui Peter Gabriel nu doar satisfactia de a interpreta cele mai cunoscute piese din cariera sa intr-un proiect fara precedent, ci si bucuria de-i avea alaturi pe muzicienii impreuna cu care colinda mapamondul acum mai bine de doua decenii: Tony Levin (bass), David Rhodes (chitara), David Sancious (clape) si Manu Katche (tobe).
"Cand am inceput sa lucram pentru acest turneu a fost ciudat... dar familiar in egala masura", a declarat Peter Gabriel pentru Las Vegas Review. "E interesant cum relatiile de prietenie continua exact asa cum erau, cu singura diferenta ca speri totusi sa fi devenit ceva mai intelept odata cu trecerea timpului. Dar nu as baga mana in foc pentru asta!", a povestit amuzat artistul despre reintalnirea cu fostii colegi de scena, scrie MEDIAFAX.
Proiectul "Back To Front" a luat nastere odata cu relansarea albumului "So" intr-o editie aniversara, care marcheaza 25 de ani de la aparitia acestuia, in 1986. Materialul a fost cel mai bine vandut album din cariera artistului, fiind considerat o adevarata capodopera discografica ce surprinde perfect esenta muzicii lui Peter Gabriel: un amestec echilibrat de pop conventional si experimente la nivel instrumental. Aceeasi idee avea sa se regaseasca si in productia show-urilor "Back To Front", unde echipamente si sonoritati vintage s-au combinat perfect cu tehnologia de ultima ora, rezultatul fiind o scenografie minimalista, insa extrem de ingenios gandita, astfel incat rezultatul sa fie cu adevarat spectaculos.

Fiind un turneu aniversar, Peter Gabriel a gandit fiecare concert drept o sarbatoare in sine, descriind show-urile sale ca fiind "o masa copioasa ce cuprinde trei sectiuni: aperitivul - o scurta sesiune acustica imbietoare, felul principal - o parte savuroasa dedicata experimentelor muzicale, in care ne-am jucat ceva mai mult cu acordurile electro, si desertul - reprezentat de albumul «So» in integralitatea lui, cantat de la cap la coada asa cum a fost imaginat la inceput".
Publicul roman va avea ocazia sa se delecteze cu "delicatesele" muzicale pregatite de Peter Gabriel in mai putin de trei saptamani. In prezent, mai sunt disponibile doar doua categorii de bilete, respectiv cele din zona Premium Seats, la pretul de 385 de lei, si Golden Ring, la pretul de 175 de lei. Biletele din categoria Diamond Seats, precum si cele care ofera acces la tribuna sunt deja sold-out, organizatorii incercand sa opereze o serie de modificari logistice, astfel incat sa poata suplimenta numarul acestora in perioada imediat urmatoare.
Biletele pot fi achizitionate de pe www.myticket.ro, www.iabilet.ro, din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu si casa de bilete a Salii Palatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.