Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane a aprobat, joi, participarea Romaniei la Eurovision, care se va desfasura in luna mai la Copenhaga, si un buget de circa 178.000 de euro, la aceasta finantare asigurata de TVR urmand sa se adauge si un sprijin financiar din partea Guvernului.

Decizia privind participarea Romaniei la Eurovision Song Contest 2014 a fost luata, joi, de noul Consiliu de Administratie (CA) al TVR in prima sedinta organizata de la numirea sa de Parlament, pe 1 aprilie.

Romania va fi reprezentata la Eurovision de Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), cu piesa "Miracle", castigatoare a finalei selectiei nationale a Eurovision, care s-a desfasurat pe 1 martie.

Contactat vineri de MEDIAFAX, Claudiu Branzan, membru in CA, a confirmat ca in sedinta de joi a CA a fost aprobata participarea Romaniei la Eurovision.

"Si, potrivit proiectului pe care ni l-a prezentat Liana Stanciu (sefa delegatiei Romaniei la Eurovision, n.r.), costurile pot fi acoperite si probabil vor fi si recuperate din incasarile de publicitate care se vor face pe acest concurs", a explicat Claudiu Branzan.

De asemenea, el a confirmat pentru MEDIAFAX ca, pentru participarea in bune conditii la editia de anul acesta a Eurovision, care se va desfasura in luna mai, la Copenhaga (Danemarca), "s-a promis un ajutor din partea Guvernului".

Contactata vineri de MEDIAFAX, Liana Stanciu, sefa delegatiei Romaniei la Eurovision, a declarat ca sprijinul financiar pe care il va oferi Guvernul nu are nicio legatura cu decizia luata joi de CA al TVR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.