Lungmetrajul "Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism", de Corneliu Porumboiu, va fi proiectat, pe 25 aprilie, la San Francisco Film Festival.

De asemenea, la Festivalul din San Francisco, filmul va avea proiectii in zilele de 26 si 28 aprilie, informeaza MEDIAFAX.

Totodata, filmul regizat de Corneliu Porumboiu a fost proiectat in sectiunea Front Runners a Festivalului CPH PIX din Danemarca, care se va incheia pe 16 aprilie, urmand ca in aceeasi zi pelicula sa intre in cinematografele din Franta.

Una dintre productiile recente considerate reprezentative pentru cinematografia romaneasca contemporana, filmul a fost primit cu entuziasm de critica internationala inca de la premiera sa mondiala, in 2013, la Festivalul de la Locarno. Filmul a beneficiat de proiectii in festivalurile de la New York, Toronto, Vancouver si Rotterdam.

"Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism" spune povestea unui tanar regizor (Bogdan Dumitrache), care este pe cale sa faca un nou film. In timpul filmarilor, Paul are o aventura cu Alina, o actrita din filmul lui avand un rol secundar. A doua zi va fi ultima a Alinei la filmari. Paul decide sa filmeze o scena nud cu ea, dar lucrurile se schimba si, in loc sa filmeze scena nud, Paul ii spune producatorului ca sufera din cauza ulcerului. Treptat, filmul si realitatea se suprapun, iar la filmare se intampla ceva neasteptat. Filmul a fost proiectat in premiera in Suedia la Festivalul de la Göteborg, in februarie 2014.

Filmul lui Corneliu Porumboiu "Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism" ii are in distributie pe Bogdan Dumitrache, Diana Avramut, Mihaela Sirbu si Alexandru Papadopol.

Corneliu Porumboiu este unul dintre cei mai importanti regizori din noua cinematografie romaneasca, alaturi de nume precum Cristi Puiu, Cristian Mungiu si Radu Muntean. A luat premiul pentru debut Camera d'Or la Festivalul de Film de la Cannes in 2006, pentru "A fost sau n-a fost?", o comedie despre cum a fost traita revolutia din 1989 intr-un oras de provincie. S-a intors la Cannes, in sectiunea Un Certain Regard, in 2009, cu "Politist, adjectiv". Filmul a primit premiul FIPRESCI si premiul juriului sectiunii Un Certain Regard.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.