Serialul "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" va continua cu doua sezoane noi, au anuntat, marti, reprezentantii postului HBO, la doua zile dupa ce primul episod din al patrulea sezon al acestui show TV a obtinut cea mai mare audienta din ultimii sapte ani pentru acest post de televiziune.

Primul episod din al patrulea sezon a fost urmarit de 6,6 milioane de telespectatori duminica seara, in America de Nord, depasind precedentul record de audienta al serialului, care era de 5,5 milioane de telespectatori nord-americani. Aceasta performanta ocupa locul al doilea in topul celor mai mari audiente reusite de HBO, un post detinut de grupul Time Warner Inc., fiind depasita doar de episodul final din serialul "Clanul Soprano", in 2007, care a fost urmarit de 11,9 milioane de telespectatori, scrie MEDIAFAX.

Fiecare episod din serialul "Urzeala tronurilor" este vizionat, in medie, de 14,4 milioane de persoane, insa aceasta cifra include telespectatorii care inregistreaza episoadele pentru a le viziona mai tarziu - o practica foarte populara in randul platitorilor de abonamente HBO.

Inspirat din seria de romane "Cantec de gheata si foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul original HBO "Urzeala tronurilor" are o actiune centrata vag in secolul al XV-lea, intr-un regat fictiv numit Westeros. Magicul, epicul si fantasticul vin in completarea actiunii din "Urzeala tronurilor".
Serialul "Game Of Thrones" a fost recompensat cu numeroase premii internationale, inclusiv un Glob de Aur si un premiu Emmy, castigate de Peter Dinklage la categoria cel mai bun actor in rol secundar.

Seria "Cantec de gheata si foc" ("A Song of Ice and Fire") este o fantezie epica scrisa de romancierul si scenaristul american George R. R. Martin. Acesta a inceput sa lucreze la aceasta serie in 1991, primul volum fiind publicat in 1996. Planificata initial ca trilogie, seria cuprinde pana in prezent cinci romane publicate si inca doua aflate in stadiul de proiect. Romanele din aceasta serie au fost traduse in peste 20 de limbi si s-au vandut in peste 24 milioane de copii doar in America de Nord.

Cel de-al patrulea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" a avut premiera in Romania pe 7 aprilie pe postul HBO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.