John Pinette, un cunoscut actor american de stand-up comedy, care a aparut si in episodul final al serialului "Seinfeld", a murit la varsta de 50 de ani, weekendul trecut, intr-un hotel din orasul Pittsburgh.

Potrivit Biroului de medicina legala, citat de publicatia The Hollywood Reporter, John Pinette, care suferea de multa vreme de afectiune hepatice si cardiace, a suferit sambata dupa-amiaza o embolie pulmonara care i-a fost fatala. In trecut, actorul s-a confruntat si cu dependenta de medicamente prescrise, scrie MEDIAFAX.

Nascut in 1964, John Pinette a devenit cunoscut publicului larg atunci cand a fost invitat sa sustina un turneu alaturi de Frank Sinatra. De atunci, actorul american a aparut in emisiunea de comedie si satira a postului Comedy Central intitulata "Shorties Watchin' Shorties", a participat la Festivalul de comedie de la Edinburgh si la Festivalul de comedie Just For Laugh din Montreal, in anul 2000 - pentru acea reprezentatie a fost nominalizat la Gemini Award. John Pinette a castigat si un American Comedy Award pentru cel mai bun actor de stand-up comedy din anul 1999.

Una dintre cele mai spectaculoase aparitii ale sale a fost aceea din ultimul episod al serialului "Seinfeld", in care automobilul personajului interpretat de John Pinette a fost "deturnat" de cei patru protagonisti ai show-ului.

Pinette era un actor foarte respectat in circuitul show-urilor de stand-up comedy. Cu putin timp inainte de a muri, actorul incepuse un turneu de spectacole in cateva orase americane si canadiene, care urma sa se incheie in luna iunie.

Pe langa cariera sa de actor de stand-up comedy, John Pinette era cunoscut si pentru numeroasele sale aparitii in emisiunea "The Tonight Show". Actorul era adeseori invitat in emisiune de prezentatorul acesteia, Jay Leno. A jucat si in cateva lungmetraje, precum "Duets", "Scrisori pentru Cel de Sus/ Dead God" si "Gravidul/ Junior", insa cel mai important rol al sau de pe marele ecran a fost acela din "Justitiarul/ The Punisher" (2004), in care l-a avut ca partener de afis pe John Travolta.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.