Cantareata Noora Noor, cunoscuta drept "regina soul" a Norvegiei, va concerta in premiera in Romania pe 29 iunie, numarandu-se astfel printre invitatii evenimentului-concept WonderDay, care va avea loc pe domeniul Palatului Mogosoaia de langa Bucuresti.

Noora Noor, una dintre cele mai apreciate artiste ale stilului soul international, si-a inceput cariera muzicala la varsta de 8 ani, pana la varsta de 15 ani avand deja primul contract semnat cu casa de discuri Warner Music. Albumul sau de debut, "Curious", a fost lansat in 1999 si a devenit la scurt timp unul dintre cele mai importante materiale discografice de R&B si soul norvegian. Albumul a cunoscut un mare succes la nivel international, inclusiv in Japonia, unde a fost vandut in zeci de mii de copii.

Cinci ani mai tarziu, Noora Noor a lansat albumul "All I am", care s-a bucurat de aprecierea criticilor de specialitate la nivel mondial. Printre piesele incluse pe noul material se numara si melodii compuse de artista in colaborare cu compozitori si producãtori din Statele Unite ale Americii si Marea Britanie. Urmatorul album, "Soul Deep", a fost inregistrat in San Jose, California, alaturi de unii dintre cei mai renumiti producatori soul si blues de pe continentul american. Noora Noor s-a remarcat si prin colaborari celebre, printre care se numara implicarea alãturi de Madcon pe albumul "So Dark the Con of Man".

Printre cele mai cunoscute piese ale artistei se numara "Official", "Need You", "Zeros", "Forget what I said", "Funky Way", "What man have done" si "Gone with the wind" (interpretata si la concursul de muzica Eurovision.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.