Frankie Knuckles, unul dintre pionierii muzicii house, care a colaborat cu Michael Jackson si Whitney Houston, a murit la 59 de ani.

Decesul sau, cauzat de o serie de complicatii medicale generate de diabet, a fost confirmat pentru Chicago Tribune de partenerul lui de afaceri, Frederic Dunson, informeaza MEDIAFAX.

Considerat unul dintre fondatorii muzicii house, Frankie Knuckles a mixat pentru numerosi artisti pop si soul, precum Whitney Houston si Michael Jackson, dar si Depeche Mode.

Dupa ce si-a inceput cariera de DJ la New York, Knuckles s-a mutat la Chicago la sfarsitul anilor 1970, in momentul in care muzica disco intra in declin. A devenit foarte repede una dintre figurile cele mai influente ale muzicii dance.

La sfarsitul anilor '80, Frankie Knuckles si colegii sai erau veritabile staruri ale scenei rave din Europa.

Knuckles, care putea sa se plimbe pe strazile din Chicago fara a fi recunoscut, era asaltat de fani in momentul in care sosea in aeroporturile din Europa.

In 1997, Frankie Knuckles a castigat un premiu Grammy, iar in 2005 a fost inclus in Dance Music Hall of Fame.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.