Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a primit anul trecut un salariu simbolic de 1 dolar, fata de 500.000 de dolari in 2012, anul listarii la bursa a retelei de socializare, potrivit datelor comunicate de ocmpanie autoritatilor americane.

Zuckerberg (29 de ani), fondatorul Facebook, apare pe locul 22 in topul Bloomberg al celor mai bogati oameni din lume, cu o avere evaluata la 27,1 miliarde de dolari.

Omul de afaceri urmeaza astfel exemplul altor nume mari din Silicon Valley care au optat pentru salarii simbolice de 1 dolari pe an. Practica a fost promovata initial de cofondatorul Apple Steve Jobs si preluata, printre altii, de cofondatorii Google Larry Page si Sergey Brin. Toti detin participatii semnificative la companiile respective si au facut deja avere, scrie MEDIAFAX.

Zuckerberg a pastrat 61,6% din drepturile de vot in actionariatul Facebook. Averea sa a crescut puternic anul trecut, dupa ce pretul actiunilor Facebook a crescut de peste doua ori la bursa. Tanarul miliardar s-a implicat tot mai mult in filantropie si activitati sociale.

Compensatia financiara totala obtinuta anul trecut de CEO-ul Facebook s-a cifrat la 653.000 de dolari, fata de 1,99 milioane de dolari in 2012. Suma include, pe langa salariul de baza de 1 dolar, cheltuieli pentru transport, paza si catering, potrivit companiei.

Directorul de operatiuni, Sheryl Sandberg, numarul doi la Facebook, a obtinut anul trecut o compensatie financiara totala de 16,2 milioane de dolari, fata de 26,2 milioane de dolari in 2012. Directorul financiar al companiei, David Ebersmann, a primit anul trecut un pachet salarial de 10,5 milioane de dolari, fata de 17,5 milioane de dolari in anul anterior.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.