Elton John si partenerul sau de viata, David Furnish, care traiesc intr-o uniune civila, urmeaza sa se casatoreasca, dupa ce, sambata, o lege istorica ce legalizeaza casatoriile intre persoanele de acelasi sex a intrat in vigoare in Anglia si Tara Galilor.

Eu si Elton ne vom casatori", a declarat David Furnish pentru publicatia Attitude. "Ca un cuplu de profil inalt, consideram ca este datoria noastra sa o facem, ca sa ne asiguram ca toata lumea stie ca acest lucru este ceva la care multi homosexuali care traiesc in aceasta tara n-au visat ca se va intampla", a mai spus acesta.

Dupa ce vreme de mai multi ani au fost "parteneri", cei doi vor putea, in sfarsit, sa se numeasca "sot si sot".

"Ca artist, (Elton) este constient ca, orice spune si face, oamenii vor lua notite. Asa ca ce mod mai bun de a sarbatori acest moment istoric in timp?", a mai spus acesta. "Eu si Elton credem ca este o diferenta enorma intre a numi pe cineva 'partenerul' tau si a-l numi 'sotul' tau", a completat Furnish, citat de MEDIAFAX.

Primele casatorii intre persoane de acelasi sex au fost oficiate sambata imediat dupa miezul noptii in Tara Galilor si Anglia - steaguri in culorile curcubeului fluturand la Londra pe cladirile ministeriale -, dupa intrarea in vigoare a acestei "legi privind egalitatea", foarte asteptata, aceasta fiind ultima etapa dintr-o lupta lunga dusa de aparatorii drepturilor homosexualilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.