Jethro Tull revine in Romania pentru a-i fascina din nou pe fani in concertul ce promoveaza noul album, "Homo Erraticus", care va avea loc pe 20 iunie, la Sala Palatului din Capitala.

Potrivit unui comunicat transmis de organizatorii concertului, Project Events, spectacolul, care va incepe de la ora 20.00, va fi ilustrat si completat de elemente video si teatrale, menite sa "smulga o lacrima", dupa cum spunea insusi sufletul trupei - Ian Anderson, scrie MEDIAFAX.

Jethro Tull, trupa formata in anul 1967, in orasul Blackpool, Anglia, a fost un fenomen unic in istoria muzicii. Conceputa ca o trupa de blues psihedelic, muzica Jethro Tull a fost intotdeauna un complex care cuprinde mai multe stiluri, inclusiv blues, jazz, folk, medieval, clasic, hard rock, alaturi de influente ale muzicii electronice. Muzica trupei isi are radacinile in blues-ul britanic al anilor '60 si este marcata de o tonalitate vocala iesita din comun, careia i-a fost adaugat soundul flautului. Initial formatia canta un blues rock experimentat, insa ulterior a inclus si elemente de rock clasic, folk, jazz si art rock. Dintre formatiile contemporane, numai trupa Yes are succese comparabile cu Jethro Tull, cei de la Yes avand insa multe schimbari in componenta formatiei si in stilul muzicii, in timp ce Jethro Tull a fost remarcabil de stabila pana in anii '90. In prezent, trupa este formata din Ian Anderson (flaut, voce, chitara acustica), Florian Opahle (chitara electrica), Scott Hammond (tobe), John O'Hara (clape), David Goodier (bas), la care se adauga ajutorul lui Ryan O'Donnell, in domeniul vocal si teatral.

Cunoscut ca omul care a introdus flautul in muzica rock, Ian Anderson este "creierul" din spatele a tot ce a creat Jethro Tull. Condusa de cantaretul, flautistul, chitaristul si compozitorul Ian Anderson, Jethro Tull si-a creat singura drumul in muzica, revolutionand foarte mult limbajul muzical al epocii. De-a lungul lungii cariere, Ian Anderson si Jethro Tull au lansat 30 de albume, vanzand peste 60 de milioane de copii in toata lumea.

Amestecul de hard rock, folk, blues si versuri profunde, dar si ironia ideilor si imbinarea intre vers si expresie muzicala a adus trupei 11 discuri de aur si patru de platina. "Aqualung", "Thick as a Brick", "Locomotive Breath", "Too Old to Rock'n'Roll", "Too Young to Die" sunt doar cateva dintre piesele care au facut istorie si pe care romanii le vor putea asculta pe 20 iunie in Capitala.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

Biletele pentru concertul din 20 iunie se gasesc in toata reteaua Biletoo, la magazinul Biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter), librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Muzica si Diverta, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor si magazinul BiletFan. Cei care doresc sa comande biletele online o pot face de pe Biletoo.ro, Blt.ro, Bilet.ro, Bilete.ro, Eventim.ro si Myticket.ro.

Preturile biletelor pentru spectacolul din 20 iunie sunt urmatoarele: 250 lei (categoria VIP), 200 lei (categoria 1), 150 lei (categoria 2), 100 lei (categoria 3) si 50 lei (categoria 4).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.