Potrivit cifrelor furnizate de boxofficemojo.com filmul de animatie "Dl. Peabody si Sherman/ Mr. Peabody & Sherman", de Rob Minkoff, s-a situat pe primul loc in box office-ul nord-american.

Filmul urmareste aventurile cainelui Peabody (cu vocea lui Ty Burrell), cea mai desteapta creatura din lume. Cand "stapanul" sau, baietelul Sherman (vocea asigurata de Max Charles), alege sa foloseasca fara permisiune masina timpului, numita WABAC, in istorie incep sa apara schimbari, iar lucrurile scapa de sub control, cu consecinte dezastruoase, dar si nemaipomenit de amuzante.

Filmul "300": Ascensiunea unui imperiu/ 300: Rise of an Empire", care reia actiunea din "300 - Eroii de la Termopile", pierde pozitia de lider si ajunge pe locul al doilea, cu incasari de 19,1 milioane de dolari. Dupa confruntarea de la Termopile, regele Xerxes continua in forta consolidarea puterii imperiului persan, urmarind nemilos expansiunea teritoriului sau si dezvoltarea unei armate invincibile. Cu o flota impresionanta condusa de Artemesia, Xerxes va face tot ce ii sta in putinta pentru a-l opri pe generalul Temistocle, care doreste sa unifice teritoriile grecesti. Regizat de Noam Murro si cu Eva Green si Rodrigo Santoro in rolurile principale, filmul este bazat pe romanul grafic inedit "Xerxes", de Frank Miller, si reconstituie batalia navala de la Salamina dintre persi si greci, din anul 480 i.e.n.

Filmul de actiune "Need for Speed: Inceputuri", in regia lui Scott Waugh, se situeaza pe locul al treilea, cu incasari de 17,8 milioane de dolari. Tobey (Aaron Paul), un pilot de curse ilegale, ajunge dupa gratii cand prietenul sau cel mai bun moare in timpul unei curse. Dandu-si seama ca a fost inselat si ca a cazut in capcana fostului sau asociat, Tobey isi ispaseste pedeapsa gandindu-se continuu la razbunare. Dupa eliberare, se inscrie in cea mai periculoasa cursa ilegala, ce are loc pe intreg teritoriul Statelor Unite. De parca pericolul intrecerilor fara reguli intre bolizi nu ar fi de ajuns, fostul sau asociat promite o imensa suma de bani pentru scoaterea lui Tobey din joc. Alaturi de Aaron Paul, in film mai apar actorii Dominic Cooper, Imogen Poots si Dakota Johnson.

Locul al patrulea in clasament este ocupat de thrillerul "Non Stop", cu Liam Neeson in rolul principal, care a obtinut incasari de 10,6 milioane de dolari. In timpul unui zbor transatlantic New York - Londra, ofiterul de zbor Bill Marks (Liam Neeson) primeste mai multe mesaje criptate prin care este instruit sa convinga linia aeriana sa transfere 150 de milioane de dolari intr-un cont secret. In caz contrar, cate un pasager din avion va fi omorat la fiecare 20 de minute. Cu un spatiu de desfasurare limitat, un inamic necunoscut si multe dovezi care il incrimineaza, Marks trebuie sa salveze atat pasagerii din avion, cat si propria reputatie.

Citeste si:
Eurovision 2022. EBU acuză că ne-am calificat prin fraudă
Eurovision 2022. EBU acuză că...

Pe locul al cincilea in box office debuteaza comedia "The Single Moms Club", in regia lui Tyler Perry, cu incasari de 8,3 milioane de dolari. Filmul urmareste povestea a cinci mame singure, care formeaza un grup de sprijin pentru a se sustine reciproc in viata de zi cu zi. In rolurile principale apar Wendi McLendon-Covey, Tyler Perry, Nia Long, Cocoa Brown si Amy Smart.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.