Scott Asheton, tobosarul si unul dintre membrii fondatori ai trupei The Stooges, a incetat din viata la varsta de 64 de ani. Decesul a fost confirmat de solistul trupei The Stooges, rockerul Iggy Pop, prin intermediul unui mesaj publicat duminica pe pagina sa de Facebook.

"Bunul meu prieten Scott Asheton a murit noaptea trecuta. Scott a fost un artist minunat. Nu am ascultat niciodata pe cineva care sa bata la tobe la fel de bine ca Scott Asheton. Imi era ca un frate. El si Ron au lasat lumii intregi o mostenire uriasa. Familia Asheton a fost si continua sa fie a doua familie a mea. Gandurile mele se indreapta spre sora lui, Kathy, sotia lui, Liz, si fiica sa, Leanna, care erau bucuria vietii sale", a scris Iggy Pop, scrie MEDIAFAX.

Cauza decesului lui Scott Asheton nu a fost deocamdata dezvaluita.

Scott Asheton a infiintat trupa The Stooges in 1967, alaturi de Iggy Pop, Dave Alexander si chitaristul Ron Asheton, fratele sau mai mare, care a murit in 2009. Dupa ce grupul The Stooges s-a destramat in 1974, Scott Asheton a colaborat cu alte proiecte muzicale, cantand la tobe cu Sonny Vincent si Scott Morgan, dar si in proiectele solo ale lui Iggy Pop.

Scott Asheton s-a reunit cu Iggy Pop si ceilalti membri supravietuitori ai trupei The Stooges in 2003, alaturi de care a sustinut turnee si a lansat discuri noi pana in 2011, cand a suferit un accident vascular cerebral, care l-a obligat sa se retraga temporar din muzica. In 2010, Scott Asheton, Iggy Pop si James Williamson au fost inclusi in Rock and Roll Hall of Fame.

Iggy Pop, pe numele sau adevarat James Newell Osterberg, a avut un succes rasunator pe scena muzicii rock, numerosi artisti, precum Sex Pistols si Nirvana, declarandu-se influentati de stilul sau inconfundabil. Considerat un inovator al punk rockului, fapt pentru care a fost numit "The Godfather of punk" sau "The rock Iguana", Iggy Pop este recunoscut pentru prestatiile live cu adevarat spectaculoase, debordand de energie.

Iggy Pop a fost primul cantaret care a plonjat de pe scena, sarind pe spectatorii din public (stage-dive), cu ocazia unui concert pe care l-a sustinut in Detroit, SUA - s-a si ranit destul de grav de cateva ori cu ocazia unor astfel de salturi ulterioare. Rockerul obisnuia sa le pipaie pe femeile din public, sa se tavaleasca pe scena pe cioburi de sticla, sa se dezbrace in public si sa vomite pe scena.

Citeste si:
Marilyn Manson, vizat de un mandat de arestare, a acceptat să se...
Marilyn Manson, vizat de un...

Iggy si-a inceput cariera ca tobosar in diferite trupe de liceu, The Iguanas - prima dintre ele - fiind si cea al carei nume l-a inspirat in alegerea pseudonimului de scena. In perioada anilor '60 - '70, Iggy Pop a fost membru de baza al trupei de punk-garage rock The Stooges, insa popularitatea sa a crescut odata cu cariera sa solo, hituri precum "Lust for Life", "I'm Bored", "Real Wild Child", "Candy", "Tonight" si "The Passenger" fiind deosebit de bine primite de public.

Trupa The Stooges, cunoscuta si sub numele de Iggy and The Stooges, formata in jurul solistului vocal Iggy Pop, a devenit faimoasa la sfarsitul anilor 1960 si inceputul anilor 1970, fiind considerata formatia care a redefinit si influentat considerabil stilurile punk, alternative si heavy. Trupa s-a destramat in 1974, dar s-a reunit in 2003. Chitaristul Ron Asheton, unul dintre membrii fondatori ai grupului, in varsta de 60 de ani, a decedat in SUA, in luna ianuarie 2009. Locul acestuia a fost preluat de James Williams, iar trupa Iggy and The Stooges a sustinut un turneu mondial in 2010.

Citeste si:
Motivul pentru care Iggy Pop nu poarta NICIODATA camasi
Motivul pentru care Iggy Pop...

Trupa Iggy and The Stooges a sustinut un concert si in Romania, in august 2011, la Festivalul Peninsula.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.