Filmul "300: Ascensiunea unui imperiu/ 300: Rise of an Empire", care reia actiunea din "300 - Eroii de la Termopile", debuteaza pe primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari de 45 de milioane de dolari.

Dupa confruntarea de la Termopile, regele Xerxes continua in forta consolidarea puterii imperiului persan, urmarind nemilos expansiunea teritoriului sau si dezvoltarea unei armate invincibile. Cu o flota impresionanta condusa de Artemesia, Xerxes va face tot ce ii sta in putinta pentru a-l opri pe generalul Themistokles, care doreste sa unifice teritoriile grecesti. Regizat de Noam Murro si cu Eva Green si Rodrigo Santoro in rolurile principale, filmul este bazat pe romanul grafic inedit "Xerxes", de Frank Miller, si reconstituie batalia navala de la Salamina dintre persi si greci, din anul 480 i.e.n.

Filmul de animatie "Dl. Peabody si Sherman/ Mr. Peabody & Sherman", de Rob Minkoff, debuteaza pe locul al doilea in clasament, cu incasari de 32,5 milioane de dolari. Filmul urmareste aventurile cainelui Peabody (cu vocea lui Ty Burrell), cea mai desteapta creatura din lume. Cand "stapanul" sau, baietelul Sherman (vocea asigurata de Max Charles), alege sa foloseasca fara permisiune masina timpului, numita WABAC, in istorie incep sa apara schimbari, iar lucrurile scapa de sub control, ivindu-se consecinte dezastruoase, dar si nemaipomenit de amuzante.

Thrillerul "Non Stop", cu Liam Neeson in rolul principal, pierde pozitia de lider si ocupa locul al treilea, cu incasari de 15,3 milioane de dolari. In timpul unui zbor transatlantic New York - Londra, ofiterul de zbor Bill Marks (Liam Neeson) primeste mai multe mesaje criptate prin care este instruit sa convinga linia aeriana sa transfere 150 de milioane de dolari intr-un cont secret. In caz contrar, cate un pasager din avion va fi omorat la fiecare 20 de minute. Cu un spatiu de desfasurare limitat, un inamic necunoscut si multe dovezi care il incrimineaza, Marks trebuie sa salveze atat pasagerii din avion, cat si propria reputatie.

Filmul de animatie "Marea aventura Lego/ The Lego Movie", primul lungmetraj 3D cu si despre Lego, pierde o pozitie si se situeaza pe locul al patrulea, cu incasari de 11 milioane de dolari. In orasul unde totul este fantastic, plin de entuziasm si zambete, Emmet, un tip obisnuit sa urmeze cu strictete regulile, pare cel mai fericit locuitor. Fara sa se remarce prin calitati exceptionale, Emmet ajunge in centrul atentiei dupa ce primeste din greseala titlurile de "persoana extraordinara" si "salvatorul planetei". Astfel, porneste intr-o calatorie plina de aventuri pentru a opri distrugerea omenirii, pusa la cale de nemilosul Lord Business. Desi este complet nepregatit pentru misiune, mai multi supereroi indragiti ii vor sari in ajutor.

Citeste si:
Eurovision 2022. EBU acuză că ne-am calificat prin fraudă
Eurovision 2022. EBU acuză că...

Filmul cu tematica biblica "Son of God" ocupa locul al cincilea, cu incasari de 10 milioane de dolari obtinute in weekendul trecut. Regizat de Cristopher Spencer, filmul spune povestea vietii lui Iisus, de la nasterea sa in umila iesle din Bethleem pana la perioada adulta, cand a devenit cunoscut prin faptele si predicile sale, ce au dus la crucificare si la inviere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.