Filmul "Noe/ Noah", regizat de Darren Aronofsky, un lungmetraj cu Russell Crowe in rolul principal, inspirat de povestea biblica a Arcei lui Noe, a fost interzis in tarile arabe din Orientul Mijlociu, informeaza contactmusic.com.

Autoritatile din domeniul cinematografiei din Qatar, Bahrain si Emiratele Arabe Unite i-au informat pe directorii studiourilor Paramount ca nu vor permite difuzarea in tarile lor a noului film regizat de Darren Aronofsky, in care Russell Crowe interpreteaza rolul lui Noe, eroul biblic care a construit o arca pentru a salva lumea.

Autoritatile din aceste tari arabe considera ca filmul "Noe" contravine legii islamice, intrucat prezinta pe marele ecran portretul unui profet, transmite MEDIAFAX.

Decizii similare sunt asteptate in Iordania si in Kuwait, potrivit reprezentantilor de la Paramount Pictures, iar liderii musulmani din Egipt au cerut comisiei de specialitate sa interzica difuzarea filmului in aceasta tara.

Un comunicat emis de Institutul Musulmanilor Sunniti Al-Azhar afirma: "Al-Azhar respinge inca o data difuzarea oricarei productii care ii portretizeaza pe profetii si mesagerii lui Allah si pe insotitorii Profetului (Mohamed). De aceea, Al-Azhar anunta interzicerea filmului despre Noe, mesagerul lui Allah - pacea fie cu el".

Filmul "Noe" era programat sa fie lansat in Egipt pe 26 martie, cu doua zile inainte de lansarea oficiala a peliculei in Statele Unite.

Potrivit presei americane, acest film, inspirat de povestea biblica a Arcei lui Noe, va spune povestea unui barbat - Noe - care primeste misiunea de a salva lumea de un potop nimicitor.

In abordarea regizorului Darren Aronofsky asupra potopului biblic, Noe este un barbat care iubeste Pamantul si toate creaturile sale, dar este dezamagit de felul in care oamenii au tratat planeta.

Filmul ii are in distributie pe actorii Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman si Douglas Booth.

Lungmetrajul "Noe/ Noah" va avea premiera in Romania pe 28 martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.