Trupa Queen va sustine in vara acestui an un turneu american ce include 19 concerte alaturi de Adam Lambert, ocupantul locului al doilea in finala emisiunii-concurs "American Idol" din anul 2009, informeaza music-news.com.

Adam Lambert, care a mai cantat cu trupa britanica si in trecut, cel mai recent in 2012, se va alatura astfel chitaristului Brian May si tobosarului Roger Taylor in acest turneu ce include 19 show-uri.

Brian May spune ca acest turneu va fi "cel mai apropiat de valoarea grupului Queen din epoca sa de aur".

Adam Lambert a declarat pentru revista Rolling Stone: "Cred ca acest turneu este cu adevarat special pentru ca este live. In muzica zilelor noastre, mergi la un concert si ai parte de mult playback. Sunt piese care incep printr-un clic pe computer. Asa stau lucrurile acum. Nu pot sa spun ca urasc treaba asta. Dar turneul nostru este real. E pur. Noi nu cantam prin intermediul clicurilor. Nu cantam peste niste piese preinregistrate. Toate instrumentele noastre canta live. Cant toate partile vocale, alaturi de ceilalti muzicieni. Totul e organic. Consider ca in zilele noastre e minunat pentru spectactori sa vada un astfel de concert in care se pune atat de mult suflet".

La randul lui, Brian May spune ca turneul "nu va fi o imitatie" a zilelor de glorie ale trupei Queen, cand Freddie Mercury, care a murit in 1991 din cauza unei bronhopneumonii, o complicatie provocata de SIDA, era solistul grupului. El spune ca doreste pur si simplu sa ofere fanilor mai tineri posibilitatea de a vedea trupa Queen cantand live, transmite MEDIAFAX.

"Suntem aici, live, adevarati, si avem un solist mare. Vor exista multe noutati in turneu. Cred ca va fi interesant. Va fi zgomotos si periculos si va include toate acele lucruri pe care oamenii s-au obisnuit sa le vada la noi", a spus Brian May, in varsta de 62 de ani.

Turneul american al formatiei britanice va debuta pe 19 iunie cu un concert la Chicago si se va incheia pe 21 iulie cu un show la Washington.

Cel de-al treilea membru supravietuitor al trupei Queen, John Deacon, s-a retras din activitatea muzicala in anul 1992. De atunci, el a cantat doar de doua ori alaturi de fostii lui colegi de trupa - la un concert de caritate in 1993 si la un show organizat in 1997 pentru a marca inaugurarea unei companii de balet la Paris.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

Adam Mitchel Lambert, nascut pe 29 ianuarie 1982, este un cantaret si actor american originar din Los Angeles. In mai 2009, el a terminat pe locul al doilea in finala celui de-al optulea sezon al emisiunii "American Idol". Adam Lambert este, totodata, unul dintre putinii artisti pop care a anuntat in mod public ca este homosexual si a reusit sa isi inceapa totusi cariera cu un contract semnat cu o casa de discuri majora din Statele Unite.

Queen a lansat 15 albume pana la destramarea sa, in 1991, dupa decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA. La o zi dupa ce a anuntat in mod public ca era bolnav de SIDA, Freddie Mercury a murit pe 24 noiembrie 1991, la varsta de 45 de ani.

Piese ca "Bohemian Rhapsody" si "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat in panteonul rockului si o noua generatie de artisti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters si Muse, revendica influenta trupei Queen.

Citeste si:
Hitul Queen "Bohemian Rhapsody" doboara un nou record, la 44 de ani...
Hitul Queen "Bohemian...

Concertele in care Mercury canta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente de antologie. Iar "We Will Rock You", comedia muzicala lansata in 2002, pe baza hiturilor trupei, a fost pusa in scena in lumea intreaga si se joaca inca in teatrele londoneze.

Viata fara Mercury a fost dura pentru colegii sai din trupa Queen, care au incercat in van sa taie cordonul ombilical. Brian May si tobosarul Roger Taylor au invatat, insa, in cele din urma, sa administreze aceasta mostenire muzicala, fara basistul John Deacon, care a decis sa-si intrerupa cariera.

In 2005, ei au decis sa se reuneasca si sa cante impreuna cu Paul Rodgers, fost membru al trupei Free, dar sub o titulatura putin diferita - "Queen + Paul Rodgers".

Acest proiect muzical a avut ca rezultat un nou album, lansat in 2008, "The Cosmos Rocks", urmat de un lung turneu european. Insa, in cele din urma, Rodgers si-a reluat cariera solo.

Citeste si:
Ce bilet a primit Elton John din partea lui Freddy Mercury după...
Biletul emoționant pe care...

La concertele lor au participat sute de mii de spectatori - de exemplu, in Ucraina au fost 350.000 -, semn ca Freddie Mercury si trupa sa ocupa inca un loc particular in universul rock.

Una din cele mai de succes trupe, cu vanzari de peste 150 de milioane de discuri, Queen a fost inclusa in 2001 in Rock and Roll Hall of Fame, iar in octombrie 2002, a primit propria stea pe celebrul bulevard din Hollywood, Walk of Fame, alaturi de Beatles, fiind singurele doua formatii din afara teritoriul SUA recompensate cu o asemenea onoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.