Trupa Dekadens lanseaza pe 15 martie, de la ora 21.00, la Clubul Taranului din Capitala, primul sau album acustic, "Dekadens in Wonderland", un material discografic realizat exclusiv din live-uri, la care s-au adaugat cateva surprize.

Piesele au fost recreate de la zero, astfel ca nu seamana cu setul electric. Este o poveste cu totul noua, cu influente de bossa-nova ("Work it"), cinema ("Hipsterica") si pe acorduri de vioara, marca Andrei Dinescu ("Fix me up").

"A fost amuzanta productia de studio, am ajuns sa tragem sunetul dintr-o solnita de sare, bataia pe scaunul din piele sau vuietul vantului de pe coridoarele de la Radio Romania/ Radio3Net", a declarat Andreea Verde Lupescu, solista trupei, citata de MEDIAFAX.

Pentru realizarea copertei albumului, membrii trupei au facut o sedinta foto cu Andreea Retinschi, alaturi de care au incercat sa recreeze o atmosfera de "sick fairy tale" pe malul marii.

Dekadens a pornit in 2006, ca o idee noua, o combinatie de punk, electro si indie. Dupa primul album, "Kill &Tell", si cateva schimbari in componenta, muzica celor de la Dekadens a inceput sa se auda din ce in ce mai mult in cluburi, la festivaluri ca B'estfest si Stufstock, membrii trupei reusind sa sustina concerte si in Canada, Statele Unite ale Americii si Macedonia.

In 2010, trupa s-a reinventat prin albumul "City of Paper". Atunci a aparut Andreea Lupescu (fata cu parul verde), cea care a devenit in scurt timp si imaginea trupei, cu stilul sau nonconformist si inconfundabil. Au urmat aparitii la show-uri tv, interviuri in diverse reviste, concerte live, melodii difuzate la radio, precum si clipuri difuzate pe MTV.

In 2012, trupa Dekadens a fost invitata la Canadian Music Week din Toronto, alaturi de Slash si Dragonette, iar, in 2013, a cantat la MTV Unplugged.

In prezent, trupa Dekadens este fornata din Andreea Verde Lupescu, Janin Pasniciuc si Augustin Nicolae.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.