Trupa indie-rock Arctic Monkeys a fost marea invingatoare la gala NME 2014, ce a avut loc miercuri, la Londra, castigand premiile pentru cea mai buna formatie live, cel mai bun album, pentru "AM" si pentru cea mai buna formatie britanica.

Arctic Monkeys, nominalizata la opt categorii, a pierdut insa premiul pentru cea mai buna piesa in favoarea formatiei Disclosure, care a castigat cu piesa "White Noise", iar premiul pentru cel mai bun videoclip a revenit trupei Eagulls, pentru "Nerve Endings".

Cantareata Lily Allen a castigat premiul pentru cel mai bun artist solo, afirmand uluita in fata audientei: "Este cam aiurea, deoarece si David Bowie, si Jake Bugg sunt in aceasta categorie, deci premiul va revine voua, nu mie! Multumesc".

Paul McCartney a primit premiul special pentru cel mai bun compozitor (Songwriter's Songwriter Award) ca recunoastere a carierei de exceptie, care i-a fost acordat de solistul trupei Blur, Damon Albarn. Fostul membru al trupei The Beatles a mentionat, in discursul de acceptare, faptul ca citea revista New Musical Expres in tinerete, marturisind ca obisnuia sa faca farse revistei, furnizand stiri false spre publicare, impreuna cu colegii de trupa, scrie MEDIAFAX.

"Unul dintre lucrurile pe care obisnuiam sa le facem era sa dam stiri false in NME si chiar am dat una in care George (Harrison, n.r.) ar fi fost varul lui Billy Fury, dar de fapt nu e asa", a spus Paul McCartney.

Trupa Blondie a castigat premiul Godlike Genius pentru intreaga cariera si a sustinut apoi un recital cu cele mai cunoscute hituri ale sale, printre care si celebrul cantec, lansat in 1979, "One Way or Another".

La eveniment au sustinut, de asemenea, recitaluri trupele The Horrors, Belle and Sebastian si Metronomy - care a cantat in deschiderea galei, alaturi de trioul feminin Mutya Keisha Siobhan, melodia "Love Letters".

Lista castigatorilor a fost completata de trupa Drenge (cea mai buna trupa de debut), Haim (cea mai buna trupa internationala), Stone Roses (cea mai buna muzica de film, pentru documentarul "Made of Stone", de Shane Meadows) si Belle and Sebastian (Teenage Cancer Trust Outstanding Contribution to Music), Fat White Family (Philip Hall Radar Award), Damon Albarn (Premiul pentru inovatie).

Citeste si:
Mihai Morar se laudă cu un nou succes profesional. FAIN & SIMPLU...
Mihai Morar se laudă cu un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.