Chitaristul spaniol Paco de Lucia a murit in Mexic, la varsta de 66 de ani, a anuntat, miercuri, primaria din Algeciras, orasul natal al muzicianului, aflat in sudul Spaniei.

Paco de Lucia, unul dintre cei mai renumiti chitaristi flamenco, a murit in urma unei crize cardiace, a precizat serviciul de presa al primariei din Algeciras.

Decesul chitaristului reprezinta "o pierdere ireparabila pentru lumea culturala, pentru Andaluzia", a declarat primarul din Algeciras, Jose Ignacio Landaluce.

Primaria din Algeciras a decretat ziua de miercuri drept zi de doliu oficial in memoria muzicianului.

Paco de Lucia s-a nascut pe 21 decembrie 1947, in acest oras din Andaluzia, in apropiere de Cádiz, si a devenit un chitarist cunoscut pe plan mondial, care a stiut sa modernizeze stilul flamenco traditional, combinandu-l cu jazz-ul, si inspirandu-se din diverse alte orizonturi muzicale.

Paco de Lucia a devenit cunoscut pentru inregistrarile sale cu cantaretul de flamenco Camarón de la Isla, in anii 1970, alaturi de care a realizat 10 albume. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numara "Rio Ancho" (rearanjat orchestral ulterior in combinatie cu albumul A"Mediterranean Sundance" al muzicianului Al Di Meola), "Entre dos aguas", "La Barrosa", "Impetu", "Cepa Andaluza" si "Gloria al Nino Ricardo".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.