Actorul si regizorul Harold Ramis, cunoscut pentru filme precum "Vanatorii de fantome" si "Ziua cartitei", a decedat luni, in locuinta sa din Chicago, la varsta de 69 de ani, din cauza unor complicatii provocate de o boala vasculara rara.

"Anunt cu tristete ca vestea este adevarata. (Ramis, n.r.) a incetat din viata in urma unor complicatii provocate de o vasculita inflamatorie autoimuna", a declarat Chris Day, purtator de cuvant pentru United Talent Agency, din Los Angeles.

Harold Ramis a interpretat rolul parapsihologului Egon Spengler din seria "Vanatorii de fantome/ Ghostbusters" (1984 si 1989), de Ivan Reitman, in care a jucat alaturi de Bill Murray si Dan Aykroyd.

Regizor, actor si producator, Harold Ramis si-a petrecut copilaria in Chicago si a absolvit Universitatea Washington din St. Louis.

Si-a facut debutul in lumea filmului in calitate de coscenarist al comediei de succes "National Lampoon's Animal House" (1978). Cunoscut pentru umorul sau subtil, Ramis a scris scenarii pentru diverse comedii, pentru a debuta apoi ca regizor, cu filmul "Padurea snobilor/ Caddyshack" (1980), despre cercul elitist si snob al jucatorilor de golf. In 1993, a produs si regizat filmul "Ziua cartitei", in care Bill Murray interpreteaza rolul unui prezentator al stirilor meteo, blestemat sa traiasca mereu aceeasi zi, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, Harold Ramis a regizat filmul "Cu nasu' la psihiatru" (1999) si continuarea acestuia, "Nasul stresat" (2000) - in care Robert de Niro interpreteaza un mafiot cu crize de anxietate, care se vede nevoit sa apeleze la serviciile unui psiholog (Billy Crystal).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.