Actrita Julianne Moore va juca rolul unei lesbiene in filmul biografic "Freeheld", despre o politista diagnosticata cu cancer pulmonar, care a solicitat pensie de urmas pentru iubita ei, interpretata de actrita Ellen Page.

In 2006, Lauren Hester, locotenent in cadrul departamentului de politie din New Jersey, diagnosticata cu cancer pulmonar, a solicitat si a obtinut dreptul la pensie de urmas pentru partenera ei de viata, Stace Andree, pe baza egalitatii de drepturi intre toti cetatenii, indiferent de orientare sexuala.

Filmul este bazat pe filmul "Freeheld" din 2007, regizat de Cynthia Wade, care a primit un premiu Oscar la categoria "cel mai bun scurtmetraj documentar", scrie MEDIAFAX.

Filmul va fi regizat de Peter Sollett ("Playlist pentru Nick si Nora", 2008), iar intr-un rol secundar este distribuit si Zach Galifianakis, din franciza "Marea mahmureala".

Julianne Moore, in varsta de 53 de ani, a mai jucat rolul unei lesbiene, alaturi de Annette Bening, in filmul "Copiii sunt bine-mersi" (2010), premiat cu doua Globuri de Aur si nominalizat la patru premii Oscar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.