Actorul american George Clooney a castigat o excursie in Grecia dupa ce a raspuns politicos, la Berlin, unei intrebari ce i-a fost pusa de o jurnalista elena, in legatura cu repatrierea operelor de arta furate din Partenon.

Artistul a prezentat, sambata, la cea de-a 64-a editie a Berlinalei cel mai recent film al sau, "The Monuments Men", un lungmetraj ce are un subiect legat mai degraba de istoria nazista decat de antichitatea greaca: furturile de opere de arta comise de nazisti si eforturile depuse de Aliati pentru a le recupera, informeaza MEDIAFAX.

George Clooney a scapat insa din vedere patriotismul unei jurnaliste elene, care a profitat de ocazie pentru a-l intreba pe actor daca este de parere ca antichitatile grecesti expuse in muzee din strainatate, mai ales frizele din Pantenon, conservate la British Musem din Londra, ar trebui sa fie retrocedate primariei din Atena.

"Da, ar fi o idee buna. Ar fi un lucru corect si amabil. Cred ca este cel mai potrivit lucru care trebuie facut", a declarat, cu simplitate, starul hollywoodian, potrivit presei elene. Prin acest raspuns scurt, actorul si-a atras un elan de recunostinta in Grecia, ilustrat prin pagini intregi, inclusiv prima pagina, consacrate de presa greaca acestei declaratii facute weekendul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.